<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

E-postmarkedsføring i 2023: utdatert eller gullgruve?

3 min lesetid
26.juli.2023

I dagens digitale tidsalder, hvor nye plattformer og kommunikasjonskanaler stadig dukker opp: Har e-postmarkedsføring mistet sin relevans? Et dypdykk i statistikken avslører et stort potensial.

I dette blogginnlegget vil du få innblikk i fordelene med e-postmarkedsføring. Tenker du at markedsføring med e-post er noe for deg og ditt firma? I denne artikkelen får du en sjekkliste som hjelper deg å optimalisere din egen strategi for e-postmarkedsføring.

Om du er utålmodig kan du laste ned sjekklisten med en gang: Last ned sjekkliste for e-poster som konverterer

La oss starte med noen tall:

Statistikkens overraskende sannhet

Det har seg nemlig sånn, at veldig mange har og bruker daglig e-post:

  • 🌍 Det er 4 milliarder daglig e-postbrukere, og dette er forventet å øke til 4,6 innen 2025. [1]
  • 📧 99% av e-postbrukere sjekker innboksen sin hver dag, og noen sjekker den opptil 20 ganger om dagen. [2]
  • 🌅 Av disse; 58% sjekker e-posten sin først om morgenen. [3]
  • ☝️ 84,3% sjekker e-postene sine minst én gang om dagen. [3]

Er e-post verdt å bruke tid og penger på?

  • 💵 I gjennomsnitt har e-post fortsatt en god return on investment (ROI);  statistikken varierer litt avhengig av kilde, men er generelt høyt og stort sett omkring $32-$36 per dollar brukt. [4] [5]

  • 💳 Litt over 50% har sagt at de kjøper fra markedsførings-e-post minst en gang i måneden. [6]

  • 📈 77% av markedsførere har sett en økning i engasjementet i e-post de siste 12 månedene. [7]

  • 🏦 37% av bedrifter planlegger å øke sitt budsjett for e-postmarkedsføring. [7]

Fordelene med e-post markedsføring?

Her kommer noen innspill:

💬 Direkte kommunikasjon

E-post gir deg en direkte kommunikasjonskanal mellom til dine kunder. Den lar deg sende personlige meldinger direkte til mottakerens innboks, noe som skaper en skreddersydd, en-til-en opplevelse.

Du kan (og bør) faktisk tilpasse budskapet ditt basert på kundens preferanser og behov; følg inbound prinsipp, så er du safe

Eksempel: La oss si at du driver et selskap som tilbyr IT-konsulenttjenester til bedrifter. Du har en potensiell kunde, et mellomstort teknologiselskap, som du har hatt noen tidligere kommunikasjoner med, og du vet at de har uttrykt interesse for å forbedre IT-infrastrukturen sin. Istedenfor å sende en generisk salgs-e-post, kan du benytte deg av direkte kommunikasjon for å skape en skreddersydd, personlig opplevelse for denne potensielle kunden.

🎯 Målrettede kampanjer

Ved å benytte deg av segmentering kan man lage målrettede kampanjer basert på ulike demografiske, geografiske og atferdsmessige faktorer. Kort fortalt, det gjør det lett å sende riktig budskap, til rett tid.

Eksempel: Hvis du skal arrangere et lokalt nettverkingsevent, kan du segmentere e-postlisten din basert på kunder som bor inn forbi en bestemt radius. Du kan deretter sende e-poster med tilpassede tilbud til folk som har vist interesse for lignende arrangement. Dette øker sjansene for at mottakerne vil være interessert i tilbudet ditt og konvertere til kunder.

🤖 Automatisering og timing

Om du er en av de som synes e-postmarkedsøfring tar for mye tid og krefter, så finnes det en løsning på dette. Du kan automatisere workflows og kampanjer, som gjør at du kan sende rett beskjed til riktig tidspunkt. Spar deg selv for tid og gi kunden en bedre brukeropplevelse!

Eksempel: Etter at en ny potensiell kunde har meldt seg på nyhetsbrevet ditt eller lastet ned en ressurs fra nettsiden din, kan du ha automatisert slik at du automatisk sender en velkomstmelding. Denne e-posten takker dem for interessen og lenker gjerne til et blogginnlegg om et relevant tema. Du inkluderer gjerne også en CTA som oppfordrer dem til å ta kontakt for å diskutere deres behov.

📊 Målbare resultater

En stor fordel med e-postmarkedsføring er du har muligheten til å måle suksessen til kampanjene dine. Du kan spore åpningsrater (open rate), klikkfrekvenser (clickrate), konverteringsrater (conversion rate) og mer. Dette gir deg verdifull data, som du kan bruke til å optimalisere i fremtiden. 

Eksempel: Du driver en B2B-bedrift som tilbyr cloud løsninger til SMBs (små og mellomstore bedrifter). Du lanserer en ny sikkerhetstjeneste som en oppgradering for eksisterende kunder, og markedsfører den gjennom en e-postkampanje. Gjennom e-postverktøyet ditt ser du at 70% har åpnet e-posten, 30% klikket på lenken, men kun 5% har tatt kontakt for oppgradering. Denne innsikten hjelper deg å justere din e-poststrategi, enten ved å forbedre innholdet eller gi mer detaljerte forklaringer på fordelene med oppgraderingen. Slik datainnsamling gir deg muligheten til å optimalisere fremtidige e-postkampanjer.

Husk at e-postmarkedsføring er en pågående prosess, og det er viktig å kontinuerlig teste, evaluere og forbedre.

Summa summarum:

E-poster lever (og leverer ) i beste velgående

Selv om mange elsker å hate e-post, forteller statistikken at folk flest bruker e-post over en lav sko. Sett fra et markedsførings- og salgsperspektiv er det viktig å vite at e-postmarkedsføring ofte viser imponerende resultater, gitt at du bruker det riktig - og ikke spammer.

Vårt råd? Ikke pensjoner e-postmarkedsføringen før du har gjort en seriøs vurdering av om den bør være en del av din marketing miks, også de neste årene.

Når og hvor du bør starte? 

👏 Akkurat nå, rett her! Her har du en sjekkliste slik at du kan implementere en strategi for e-postmarkedsføring som engasjerer og konverterer:

Klikk på knappen for å laste ned PDF med guide og sjekkliste for Epostmarkedsføring som engasjerer og konverterer

👋 PS! Trenger du hjelp med din e-postmarkedsføring? Send oss en henvendelse, vi hjelper deg gjerne med å få strategien på plass og tiden til å gå opp. 

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er

google-site-verification: google1cb189f7726409d9.html