<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content
Øyvind Jacobsen14.september.20234 min read

Hva er nytt fra HubSpot på Inbound 2023?

Hvilke trender ble presentert på Inbound-konferansen til HubSpot? Hva er de største produktnyhetene HubSpot lanserer i 2023 og 2024? Det får du svar på i denne artikkelen, inkludert våre tips på hva som blir viktig for å lykkes med AI i årene fremover.

Aller først får du en kjapp intro på hva ‘Inbound 2023’ er, før vi hopper rett i godsakene fra HubSpot og Leadify sine 5 tips for AI.

Hva er Inbound 2023?

Inbound’ er en av verdens største og viktigste konferanser innen markedsføring, som HubSpot arrangerer i Boston i september hvert år. 

Tema på Inbound-konferansen er trender, ny teknologi og nye produkter innen markedsføring, salg og kundeservice som kommer til å bli dominerende i årene fremover. 

Hvorfor bør du bry deg?

HubSpot har med sin ‘inbound’ vekststrategi og CRM-plattform de ti siste årene gjort mye riktig, for å hjelpe ledere å skape ny utvikling, optimisme og lønnsom vekst i selskapene sine. Suksessen HubSpot har skapt for sine kunder taler for seg selv. 

Det er all grunn til å følge med i timen når HubSpot mener at kunstig intelligens (KI/AI-revolusjonen) vil snu opp-ned på marketing, salg og service i årene fremover. 

Dharmesh Shah, som er CTO og co-founder av HubSpot, er tydelig på at AI - og generativ AI spesielt - kommer til å endre alle spillereglene. 

Kort sagt:

 • Kunstig intelligens (AI/KI) vil snu opp-ned på kundene sin kjøps- og kundereise - altså måten vi finner, sammenligner og kjøper produkter og tjenester.
 • Det betyr, helt konkret, at CEOer og salgs- og markedssjefer bør utnytte de fantastiske mulighetene som åpner seg, ved å finne nye strategier og verktøy for markedsføring, salg og kundeservice i årene fremover. 

Les også: Hva vil kunstig intelligens (AI) som ChatGPT bety for markedsføring B2B? 

 

De viktigste nyhetene fra Hubspot i 2023 og 2024

På Inbound 2023 lanserte HubSpot en utrolig mengde ny teknologi og verktøy. For deg som ikke har tid til alle detaljene, kan vi fortelle at den aller viktigste nyheten fra HubSpot er det de kaller HubSpot AI. 

HubSpot har hatt AI-baserte verktøy i flere år allerede. Men nå tar de skikkelig sats og lanserer en sammenhengende pakke med AI-baserte verktøy som virkelig kan gjøre en forskjell for en CEO eller salgs- og markedssjef som er sulten på vekst. 

Vi har plukket ut noe av det mest interessante i HubSpot AI: 

 1. AI Assistant: Hjelper deg å lage innhold som bloggartikler, bilder, hele markedsføringskampanjer og hele nettsider. Med få klikk kan du for eksempel få komplett forslag til en LinkedIn post, med tekst, bilde og det hele. Eller hva med en hel nettside? 

 2. AI Agents: Designet for å gi automatisert hjelp til kunder, med å svare på spørsmål og håndtere vanlige oppgaver innen kundeservice og -support (tenk ChatGPT). 

 3. AI Insights: Bruk mindre tid på å lete etter data og mer tid på å ta aksjon. Gir deg dyp innsikt og forståelse av kundedata i din CRM, for eksempel kunder som viser signaler på å ville avslutte kundeforholdet (churn). Eller motsatt, kunder som sannsynligvis ønsker å kjøpe mer. 

 4. ChatSpot: En app du kan integrere i din CRM. Gjør det enkelt å stille åpne spørsmål i klartekst (igjen, tenk ChatGPT), om alt mulig innhold du måtte ha i HubSpot, alt fra nettsidene, CRM-data, markedsføringsmailer, rapporter og dashboards osv. Eksempel: «Hvem er topp 5 leads med størst sannsynlighet for salg, basert på deres adferd? Hvilke deler av nettsidene gjør det best på Google?» 

Vil du vite mer om HubSpot AI? Sjekk deres dedikerte AI-sider. 

I tillegg til AI-verktøyene lanserte HubSpot mange nyheter innen Sales Hub og hvordan man kan skreddersy din CRM-plattform til deres behov. 

Ønsker du å studere alle HubSpot sine produktnyheter i detalj, så finner du dem her på HubSpot sine ‘news’ sider. 

Hva tror Leadify blir viktig for å lykkes med AI de neste årene?

Vi kan ikke spå fremtiden, men historien viser at det er noen kjennetegn på de som lykkes når spillereglene snus opp-ned, og de som feiler. 

Dette tror vi blir viktig med AI fremover: 

 1. Bruk AI til å møte kundene og ‘connecte’ der de er, med innhold som passer til deres kjøps- og kundereise. Ikke misbruk AI til å pushe frem et salg 

 2. Bruk AI til å hjelpe deg å føre en naturlig og mest mulig personlig dialog med kundene, uten fokus på å drive frem en konvertering. ‘Conversation’ foran ‘conversion’, altså 

 3. Tenk kvalitet over kvantitet. I stedet for å misbruke AI til å spy ut enorme mengder innhold, bruk AI til å produsere mindre – og gjerne personlig skreddersydd innhold, med høy kvalitet 

 4. Shit-in-shit-out gjelder også AI. Har du ikke godt, hjelpsomt innhold på nettsidene som svarer på spørsmål prospects og kunder lurer på? Da hjelper det ikke med en fancy AI-drevet chat. Problemet er ikke verktøyet ditt, men dårlig innhold 

 5. Test de fantastiske nye AI-verktøyene! Foreløpige tall viser ifølge HubSpot at bedrifter som bruker AI på en god og gjennomført måte i sin markedsføring, salg og kundeservice opplever 19 prosent høyere vekst. Du ønsker ikke å gi din bedrift et «Kodak moment» fordi dere stakk hodet i sanden 

Ønsker du å vite mer? 

Kontakt din faste rådgiver hos Leadify for en samtale om hvilke muligheter den nye teknologien kan skape for din bedrift. 

avatar

Øyvind Jacobsen

Øyvind er forretningsrådgiver og daglig leder i Leadify. Han har mange års erfaring fra toppledelsen i norske konsern innen B2B-bransjer, og har engasjert seg i ledelse, strategi, teknologi, salg, markedsføring og kunder. I 2015 etablerte Øyvind Leadify AS basert på en enkel observasjon: Digitaliseringen har transformert hvordan vi lever, jobber og kjøper produkter og tjenester, men mange bedrifter fortsetter å drive salg og markedsføring på gamlemåten. Leadify ble skapt for å hjelpe bedrifter med å tilpasse seg den digitale tidsalderen og oppnå suksess i det nye landskapet. Han jobber tett med kundene, typisk B2B-selskaper innen energi, teknologi og industri, for å skape ny vekst, øke optimisme og lønnsomhet.

KOMMENTARER

RELATERTE INNLEGG