<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
LeadFeed
Kontakt
Meny
LeadFeed
Kontakt

9 spørsmål ledere stiller oss om inbound markedsføring [og svar]

av Øyvind Jacobsen, den 15.mars.2016

Nylig holdt vi et frokostseminar i Stavanger om inbound markedsføring, hvor rundt 40 ledere og markedsførere deltok. Vi fikk en god del spørsmål, både i plenum, i pausene og etter seminaret.

Her vil jeg gjengi og besvare dem, da mange sikkert sitter med de samme spørsmålene.

1. Hva leverer et inbound markedsførings-byrå, egentlig?

Leadify leverer en "pakke" som genererer flere kvalifiserte leads til bedriften. Altså flere interesserte, potensielle kunder.

2. Hva består leveransen av?

I hovedsak tre ting:

  • Digital markedsstrategi
  • Innholdsleveranse
  • Teknologi
Inbound er ikke en isolert taktikk, kanal eller teknologi. Det er en helhetlig form for markedsføring og salg som bygger på moderne kunder sin digitale kjøpsprosess anno 2016.

3.  Hvorfor nytt begrep, "inbound marketing"?

Begrepet peker på at du ikke lenger trenger å oppsøke potensielle kunder. Kundene finner deg - blant annet på sosiale medier eller når de gjør research på Google og andre steder på nettet.

Derfor «inbound», i motsetning til tradisjonell "outbound" markedsføring og salg.

Les også: Hva er inbound marketing? »

4. Trenger vi nye nettsider hvis vi starter med inbound markedsføring?

Nei, det er ikke nødvendig å etablere en ny hjemmeside for å komme i gang med inbound markedsføring.

Etter å ha praktisert inbound en tid vil du imidlertid opparbeide deg et svært godt datagrunnlag til neste gang du skal fornye nettsidene - noe som vil være med på å øke avkastningen på investeringen. 

5. Hvor mye innsats krever inbound markedsføring av bedriften?

Rundt ¼ årsverk, hvis dere ønsker at vi gjør "alt". Det er mulig å legge inn mer egeninnsats.

Det er viktig at bedriften har en som "eier" inbound-strategien og at dere stiller ressurspersoner (fagpersoner) til rådighet, som kan sparre med våre tekstforfattere og spesialister for å skape verdifullt innhold av høy kvalitet. 

6. Ordet «blogg» har et dårlig rykte. Er det virkelig nødvendig å blogge?

Ja, det er en viktig del av løsningen. Men om begrepet funker dårlig for dere, kan du gjerne kalle det noe annet, for eksempel "kunnskapsbank", "nettbasert magasin" eller "innholdsportal".

Greia er at kundene er på nett og søker etter verdifull kunnskap der ute - og da er blogging den enkleste måten å nå dem på.

7. Må vi blogge 2 ganger per uke for å lykkes?

Nei. Det viktigste er å lage kvalitetsinnhold som kundene etterspør, finner og setter pris på.

Frekvensen setter vi ut fra en vurdering av ambisjonsnivå, konkurransesituasjon og ressurser. Det er imidlertid viktig å publisere med en jevn frekvens.

8. Kan vi risikere at kundene mener vi sender for mye mail, og at vi fremstår som spammere?

I inbound markedsføring er absolutt alt basert på at kundene selv oppsøker dere og bestemmer hvor mye informasjon de vil ha.

Så lenge dere følger beste praksis, vil kunden oppleve dere som en profesjonell aktør som leverer relevant, lettlest og verdifullt innhold.

9. Må vi bytte ut reklamebyrået vi bruker i dag, hvis vi starter med inbound markedsføring?

Nei. Gode, kreative byråer kan i mange tilfeller kombineres med jobben et inbound markedsføringsbyrå gjør. Ingen byråer er supergode på alt.

Sørg bare for at byrået du velger til satsingen på inbound markedsføring og salg har høy kompetanse, nok kapasitet og kan bevise dette i form av dokumenterte resultater og sertifisering på fag- og verktøysnivå.


OM OSS:

Leadify samarbeider tett med HubSpot, som støtter oss med kunnskap og kapasitet på alt fra kommunikasjon, nettsider, design og systemer. Selv om inbound markedsføring og salg er nokså nytt i Norge, bruker over 18.000 virksomheter i mer enn 90 land programvaren til HubSpot som støtte for utvikling og vekst. 


Interessant?

Ta en gratis og uforpliktende sjekk. Diskuter gjerne med dine kollegaer:

Klikk og last ned gratis sjekkliste


Denne artikkelen er opprinnelig publisert 8. mars 2016 på Inboundbloggen til MarkedsPartner og oppdatert oktober 2016.

Tema:MarkedsføringLedelseSalg

Kommentarer

LeadFeed

- Stedet hvor nytenkende markedssjefer, salgssjefer og ledere går for inspirasjon og kunnskap om å skape lønnsom vekst og glede på jobben.

Klikk og last ned 10 bud for Digital Markedsstrategi

Abonner på nye artikler: