<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content
Omvendt intervjusituasjon
Øyvind Jacobsen27.juli.20214 min read

Hva er et 'omvendt intervju' når du søker jobb?

Tine og Simen okt-1448_Web

Mye står på spill når du har funnet drømmejobben. Både for deg som søker og for oss som leter etter en ny medarbeider. Du ønsker å bli sett for det mennesket du er. Du vil bli vurdert for alt du kan og ditt talent. Derfor er omvendt intervju den første av flere samtaler når du søker jobb i Leadify. Noe for dere også?

Akkurat nå har Leadify ledig stilling som Webdesigner og Prosjektleder. Får vi gode nok søkere innen mandag 28. august, så vil teamet øke fra ti til elleve personer. Hurra!

I denne artikkelen deler vi erfaringene fra å kjøre ‘omvendte intervjuer’. Kanskje det er en god idè til din bedrift sin egen rekrutteringsprosess?

Mange spør: Hva betyr det å komme på et omvendt intervju, når man har søkt på en ledig stilling hos Leadify?

Tenk at du søker jobb hos oss:

Hva er et omvendt intervju?

Din første samtale med oss er din. Bare din. Et omvendt intervju betyr at DU stiller alle spørsmålene.

Vi spør ikke om noe. Vi skal bare sørge for at du føler deg velkommen og har det godt i situasjonen. Og så skal vi selvfølgelig svare så godt vi kan på alle dine spørsmål.

I et omvendt intervju er det helt opp til deg hva du ønsker å spørre om. Spør om alt du har lyst til - om jobben, om fritiden, om selskapet, om pålegget i lunsjen, om folkene, om ‘hoptimisten’, om opplæringsprogrammet, om ‘musikk og mailsletting’, hjemmekontor og kontor – hva som helst.

Alt er lov, det finnes ingen dumme spørsmål.

Hvorfor bruker Leadify omvendt intervju?

Hensikten med omvendt intervju er at du skal få anledning til, så tidlig som mulig, å finne ut hva vi kan tilby deg – og dermed om stillingen og Leadify er riktig sted for deg.

Tidligere har vi opplevd at søkere først langt ut i prosessen virkelig har fått øynene opp for hva jobben egentlig innebærer. Noen ganger lenge etter at de har begynt her.

Det kan selvfølgelig skyldes at vi er dårlige til å skrive informative stillingsannonser. Men å jobbe i Leadify er veldig variert og byr på store utviklingsmuligheter. Dette er ganske utfordrende å pakke inn i en tekst.

Vi tror også at omvendt intervju gir en vinn-vinn-situasjon for deg som søker og vi som leter etter flinke folk. Du blir raskt kjent med oss – på de tingene som er viktige for deg. Samtidig lærer vi mye om deg, ut fra hvilke spørsmål du velger å stille (og ikke).

Erfaringen er at vi sitter igjen med veldig motiverte søkere som er bevisste på hvorfor de søkte og er riktig person for akkurat denne jobben.

Hvordan foregår et slikt intervju?

Du får velge tidspunkt, enten innen- eller utenfor arbeidstid. Du velger selv om intervjuet på 45 minutter skal være digitalt (Teams) eller fysisk (kontoret).

Her er prosessen Leadify følger:

Steg 1 - Du søker

Enten du søker en ledig stilling eller sender en åpen søknad vil du alltid få bekreftelse på at vi har mottatt søknaden, senest neste arbeidsdag.

Steg 2 - Vi vurderer din søknad

Dette kan gå kjapt, og aldri mer enn 1-2 uker etter søknadsfristen. Alle jobbsøkere får informasjon underveis, enten du blir invitert til intervju eller ei.

Steg 3 - Du intervjuer Leadify

Den første samtalen er altså et 'omvendt intervju'. Still alle spørsmålene du trenger, for å finne ut om stillingen og Leadify er riktig for deg.

Steg 4 - Vi intervjuer deg

Blir du med videre, så kommer ett eller flere 'vanlige' intervju. Nå er bordet snudd. Nå er søkelyset mer på om du er rett person i jobben og til teamet.

De neste samtalene kan også inneholde tester, cases og lignende. Har du kommet så langt som dette, så kan regne med at du er en av ganske få kandidater.

Steg 5 - Du fikk jobben

... eller ikke. Det vet vi, etter at vi har snakket med referansene dine. Alle som søker jobb får skriftlig tilbakemelding, og muligheten til å ta direkte kontakt hvis du ønsker å vite mer.

Enten du eller noen andre fikk jobben, så ønsker vi at du hadde en fin opplevelse underveis. Derfor spør vi alle jobbsøkere om tilbakemelding på hvordan de opplevde å søke jobb hos Leadify.

Hva sier de som tidligere har søkt jobb hos Leadify?

Vi vet at det å søke jobb er både kjekt og krevende. Mange bruker mye tid og legger mye av sitt hjerte og sjel i å skrive en god søknad.

Derfor er det viktig at alle opplever god og presis informasjon, og at vi i Leadify er tilgjengelige underveis. Vi er selvfølgelig ikke perfekte. Derfor spør vi alltid våre jobbsøkere om deres erfaringer.

Her er scoren fra søkere i 2019-2022 som ikke fikk jobben de søkte på:

På en skala fra 1-6 scorer vi 5,8 på utsagnet «Alt i alt, jeg hadde en positiv opplevelse av Leadify i forbindelse med min søknad»

5,8 score

 

Hva synes du?

Omvendt intervju er altså noe vi har gjort en stund i Leadify med gode erfaringer. Du lærer veldig mye av spørsmålene kandidaten stiller. En av de viktigste egenskapene som trengs for å lykkes her, er å være en empatisk, aktiv lytter. Det er en egenskap du raskt vil avdekke i et omvendt intervju, men som kan være vanskelig å finne ut av i et tradisjonelt intervju.

Vi har ingen anelse om dette er en intervjuform som passer for alle. Men vi ønsker å dele ideen og erfaringene med omvendt intervju, for at du som leser denne teksten kan vurdere det selv.

Del gjerne dine synspunkter og spørsmål i kommentarfeltet nederst.

avatar

Øyvind Jacobsen

Øyvind er forretningsrådgiver og daglig leder i Leadify. Han har mange års erfaring fra toppledelsen i norske konsern innen B2B-bransjer, og har engasjert seg i ledelse, strategi, teknologi, salg, markedsføring og kunder. I 2015 etablerte Øyvind Leadify AS basert på en enkel observasjon: Digitaliseringen har transformert hvordan vi lever, jobber og kjøper produkter og tjenester, men mange bedrifter fortsetter å drive salg og markedsføring på gamlemåten. Leadify ble skapt for å hjelpe bedrifter med å tilpasse seg den digitale tidsalderen og oppnå suksess i det nye landskapet. Han jobber tett med kundene, typisk B2B-selskaper innen energi, teknologi og industri, for å skape ny vekst, øke optimisme og lønnsomhet.

KOMMENTARER

RELATERTE INNLEGG