<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content
ONS2024
Ida Søreng29 aug 20242 min read

#ONS2024 oppsummert: Energisikkerhet, AI og en uforutsigbar fremtid

Gikk du glipp av den store happeningen i energibransjen denne uken - ONS 2024? Lurer du på hvilke temaer som gikk igjen, og hva ekspertene mener fremtiden vil bringe? Ta det helt med ro, i denne artikkelen har vi samlet noen av de viktigste takeawayene vi sitter igjen med etter en uke fylt med ny kunnskap, spennende samtaler og interessante foredrag. 

 

50-årsjubilant 

ONS arrangeres i Stavanger hvert andre år, og i år er det 50 år siden messen ble arrangert for første gang! Over fire dager har over 60.000 personer fra 94 land samlet seg for å dele kunnskap, diskutere fremtiden, bygge relasjoner og oppdage nye produkter og teknologi.

Fra å kun handle om "oljå", har ONS blitt en energimesse med fokus på det grønne skiftet. I 2022 kom dette virkelig frem, og årets utgave var enda tydeligere. Likevel er det også andre problemstillinger som tar plass i de over 1000 foredragene.

Sval_stand

 

Imagine

Hver utgave har hatt et tema, og årets er «imagine». Ordet skal reflektere både behovet for nytenking for å finne svar på de uløste utfordringene verden står ovenfor, samtidig som det viser til mangelen på muligheten til å forutse hva som skjer i fremtiden. Vi kan kun «imagine».

Les også: Din markedsplan for for B2B-messer: planleggingen for 2025 starter nå!

 

En sårbar energiindustri, AI og teknologi

Kronprins Haakon Magnus åpnet messen, og Jonas Gahr Støre var blant en av talerne. Der fremhevet han usikkerheten rundt Norges omstillingsmål om 55 prosent klimakutt innen 2030, blant annet som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

– Jeg kan ikke love dere mindre geopolitisk usikkerhet i årene fremover, sa han blant annet i talen.

Og det var tydelig at dette var tema også i foredragene. Høyaktuelle temaer ble debattert og diskutert, deriblant hvor sårbar energiindustrien er for konflikter på kontinentet, med utgangspunkt i krigen i Ukraina.

AI var tema i flere foredrag både hvordan AI kan styrke arbeidskraft og bidra til det grønne skiftet, men også hvorfor flere ikke har hoppet på bruken av AI, og utfordringene som knyttes opp mot kunstig intelligens.

Teknologi var naturlig nok også høyaktuelt, og hvordan det kan bidra til å løse energisikkerhet, overgangen til en bærekraftig framtid, og sikre tilgang til energi for alle.

ONS_overview

 

Verdifull messe 

Som tidligere år er det tydelig at ONS har stor verdi for de vi snakket med som var til stede - både de som hadde egen stand, og de som var der for å besøke stands og lytte til presentasjoner. Presentasjonene og debattene har fått mye oppmerksomhet i år, som de hør og bør, men ONS er fortsatt en arena hvor bedrifter stiller med rørkoblinger, ventiler og andre produkter som man kan se "in action". 

 

ONS 2026

Allerede klar for neste utgave av ONS? Har du planer om å ta standen din til nye høyder, eller kanskje stille med stand for første gang? Da finner du noen fine tips og triks i denne guiden:

avatar

Ida Søreng

Ida er inbound markedsfører og en skikkelig tekstnerd, og har tidligere erfaring som journalist. Hun har tatt journalistikken med seg inn i markedsføringen, og spesialiserer seg på innholdsproduksjon. Når Ida skal koble ut leser hun bøker (helst faktabøker eller krim), og er heller ikke fremmed for å løse kryssord eller sudoku.

KOMMENTARER

RELATERTE INNLEGG