<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Servogear delaktige i prisen Ship of the Year 2022  - gratulerer!

1 min lesetid
11.okt.2022 08:52:11

Servogear har levert fremdriftssystemet til MS Medstraum, verdens første helelektriske hurtigbåt, som nylig ble kåret til Ship of the Year 2022. 

MS Medstraum skal operere en pendlerrute med flere stopp i Rogaland. Dette pilotfartøyet er et resultat av det EU-finansierte TrAM-prosjektet, som ble igangsatt av Maritime CleanTech, ledet av Kolumbus, og delvis finansiert av Rogaland fylkeskommune

 

Banebrytende

MS Medstraum er banebrytende i den forstand at det er første gang i historien at et helelektrisk fartøy har klart å passere 23 knops grensen - farten som skal til for å kunne kalles en hurtigbåt.

Mikal Dahle, prosjektleder i Kolumbus, uttalte til Maritime Cleantech at MS Medstraum vil kutte utslippet deres med 1500 tonn i året, til tross for at denne opererer på deres minst energikrevende rute.

Servogears slagord "Propulsion Beyond Belief" er kanskje dristig, men denne prisen viser at de jobber godt mot å leve opp til dette. 

 

Hva er Ship of the Year

Ship of the Year er en årlig pris som deles ut av Norsk shippingmagasin, Skipsrevyen. Leserne deres foreslår kandidater til prisen før en jury tar den endelige avgjørelsen. Målet er å hedre en skipsbygger, et rederi og deres design for å sette en ny standard innen grønn skipsfart.

Leadify gratulerer!

 

Foto: Marius Knutsen/Maritime Cleantech

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er