<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva betyr et selskap sin misjon for resultatet av B2B-markedsføring?

4 min lesetid
8.februar.2018

Hva betyr et selskap sin misjon for resultatet av B2B-markedsføring

Mange bidrar til veldedige formål, for å styrke selskapets omdømme og kundelojalitet. Men hva med ditt selskap sin misjon? Hvorfor eksisterer dere?

Når du klarer å snakke til kundens hjerte gjennom misjonen, blir resultatet flere leads og bedre kunderelasjoner.

I vårt nabolag i Stavanger finner vi Laerdal Medical, mest kjent for «Anne-dukken». Helt fra barneskolen har Anne lært oss og 400 millioner andre livreddende munn-til-munn metode og hjertekompresjon.

Laerdal Medical har til alle tider hatt teknologisk ledende produkter. De kunne lett brukt teknologi som argument, for å selge sine produkter for livreddende og akuttmedisinsk behandling. De gjør ikke det.

Laerdal bruker sin misjon som spydspissen i all markedsføring. Gjett hva den er? «Helping save lives».

Hva er en misjon?

Et selskap sin misjon setter ord på selve grunnlaget for at selskapet eksisterer. En god misjon gir mening, sett både utenfra og innenfra.

Misjonen skal motivere deres medarbeidere. Den skal vise vei. Den skal fortelle om markedsbehovet. Den skal si noe om et kundeløfte. For deg som leder, selger og markedsfører skal misjonen inspirere til å lage innhold, kommunisere med markedet og bygge langsiktig lojalitet.

Laerdal Medical sin «Helping save lives» er et glitrende eksempel på en god misjon.

Hvorfor er misjonen så viktig?

Kundene til Laerdal bryr seg egentlig ikke om selve selskapet. Kunder leter etter noe som kan dekke behovet eller løse problemet de står ovenfor. Ferdig snakket.

Derfor er en godt formulert misjon så viktig, for det er en fantastisk mulighet til å bygge bro mellom kundens behov og ditt selskap sine produkter og tjenester.

Det kundene til Laerdal egentlig kjøper, er «Helping save lives». Klart, at en slik misjon har fantastisk stor betydning for resultatet av markedsføring!

Laerdal Medical sin Helping Save Lives er eksempel på god misjon

Kilde: https://laerdal.com/no/ 

Kundene gir blaffen i dere

Det finnes også mindre heldige misjoner. Til tross for at det er snart tyve år siden, så glemmer jeg aldri et stort oljeselskap som var bedrifts­kunde hos reisebyrået jeg jobbet i.

Kundens kontaktperson var invitert til årets interne kick-off for å gi oss åpenhjertige tilbakemeldinger fra scenen. Vi forventet nok mest skryt. Det var tross alt kick-off.

Velfortjent skryt fikk vi. Men salen fikk litt hakeslepp da kunden sa sin hjertens mening om vår nye misjon, som vi var så stolte av. Den startet med at «Vi skal forandre bransjen gjennom å … bla bla».

Kunden var knekkende likegyldig til hva vi hadde tenkt å gjøre i egen bransje. Han ville heller vite hva vi kunne gjøre for dem som kunde.

Litt flaut, men kunden hadde selvfølgelig rett. Vår misjon fungerte flott internt, men den snakket ikke like godt til kundens hjerte.

Folk kjøper av folk – også B2B

Markedsføring på bedriftsmarkedet (B2B) handler om relasjoner og kommunikasjon mellom mennesker. Folk kjøper av folk, selv om bedriften betaler regningen.

Tips: Hva er Personas? Hvorfor er Personas så viktig i B2B-markedsføring og salg?

Folk ser etter «noe mer» som de personlig kan identifisere seg med.

Driver dere med rørdeler til Nordsjøen? Brannsikkerhet ombord i skip? Produserer dere utstyr til fiskebåter eller oppdrettsanlegg? Boreteknologi til dypt vann i Mexico-gulfen? Havbunnsrammer?

Selv om dere ikke er Guds gave til verden, så løser dere tross alt et problem eller hjelper til å realisere en mulighet eller drømmen for noen der ute. Det er flott. Hold fast ved det.

Se deg rundt. Massevis av selskaper roter seg bort i navlebeskuende misjoner, som snakker til dem selv og ikke kundene. De påstår de er «Verdens ledende ... » på ditt og skal bli «Norges råeste ... » på datt.

Les også: Kunden skal stå i sentrum for en blogg på B2B-markedet, ikke dere selv

De ramser opp produktegenskaper, fordeler, kvalitet, servicenivå og alle de fantastiske tingene som liksom gjør dem bedre enn alle andre. Det er ikke noe direkte galt i det.

Det er bare ett stort problem: Det er selvskryt. Dessuten, alle konkurrentene dine påstår det samme. Så hvorfor skal kundene velge deg?

Derfor håper jeg du blir motivert av eksempler som Laerdal Medical. Bruk tid på å finne en god misjon, som forteller noe mer enn at dere eksisterer for å bli best eller tjene masse penger.

En misjon hjelper deg med innhold og overbevisende kommunikasjon

Å lykkes med inbound marketing henger direkte sammen med en godt formulert misjon, fordi den er genuint opptatt av å skape kundeverdi.

Det er ikke tilfeldig at selskaper som har fornøyde ansatte også har fornøyde kunder. De har ansatte som er lidenskapelig opptatt av hvordan deres produkter og tjenester kan gjøre en positiv forskjell i kundenes hverdag. Det er en del av selskapets DNA, fra gulv til toppledelse.

Anbefalt: Du må kjenne kundens kjøpsreise for å skape resultater i marketing

Som CEO, salgssjef eller markedssjef bør du bruke tid på å lytte i hele organisasjonen. Du kommer garantert til å få tonnevis med ideer og innspill til bloggartikler, videoer og annet stoff – samtidig som du har en gylden anledning til å fortelle om eksempler på fornøyde kunder til alle ansatte.

På den måten bygger du god kultur på alle nivåer, samtidig som du sikrer at misjonen som du og hele organisasjonen kommuniserer utad, er skikkelig forankret internt.

Bruk også tid på å lytte til kundene, gjennom ansatte sine erfaringer og direkte kundeundersøkelser. Du vil garantert oppdage nye behov og spørsmål som opptar kundene, som du kan løse gjennom å skrive bloggartikler, instruksjonsvideoer, sjekk lister og e-bøker.

Hva er din misjon?


 Likte du teksten? Kanskje du har glede av denne også, klikk og last ned gratis:

New Call-to-action

 

Foto: Tim Graf  Unsplash

 

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er

google-site-verification: google1cb189f7726409d9.html