<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content
Nye krav fra e-postleverandører
Henrik Breimyr23.januar.20245 min read

Nye krav fra e-postleverandører

Du, vi må snakke om nyhetsbrevet ditt.

Visste du at fra og med februar 2024 vil Google og Yahoo kreve at avsendere implementerer høyere e-postautentisering? Og at det kommer andre endringer som påvirker om nyhetsbrevet ditt blir forsinket, blokkert eller havner rett i søppelkassen til kundene dine?

De fleste profesjonelle virksomheter på B2B-markedet bruker e-post som en viktig del av sin verktøykasse for marketing. Det vanligste er å bruke spesialiserte systemer, for eksempel:

 • E-mail marketing-modulen i CRM-systemer som HubSpot, SuperOffice og Salesforce, eller
 • Frittstående e-mail marketing systemer som MailChimp

Hva betyr dette for deg?

Dersom du ikke gjør nødvendige tilpasninger til de nye kravene risikerer du nå at ditt nyhetsbrev automatisk blir blokkert eller havner i søppelet.

Her får du vite hvilke endringer dere må gjøre , uansett hvilket system for e-mail marketing du bruker. Bruker dere HubSpot, så får du i denne artikkelen også en komplett 3-trinns oppskrift.

Bruker dere et annet system enn HubSpot? Da gjelder de samme tre trinnene, som du selv finner hos din systemleverandør.

Bonus: Tips til hvordan gjøre dine e-post kampanjer bedre, for å sikre at ditt budskap effektivt og pålitelig når frem til dine mottakere.

Klar - ferdig - gå!

Forstå hva som er nytt: Tilpass E-mail systemet

De nye kravene fra Google og Yahoo legger økt vekt på sikker autentisering og mottakerens engasjement. Disse endringene er ikke bare tekniske detaljer; de er avgjørende for om din e-post kommer frem til innboksen.

E-postautentisering: Høyere autentisering av e-post er nå et krav for effektiv leveranse. De primære metodene - SPF, DKIM, og DMARC - fungerer som et digitalt pass og identitetsbevis for dine e-poster.

Hvis e-postene dine mangler disse, risikerer du at de blir stoppet eller merket som spam. Det kan være katastrofalt for din markedsføring.

 • SPF (Sender Policy Framework) hjelper til med å verifisere senderens IP-adresse.

 • DKIM (DomainKeys Identified Mail) legger til en digital signatur som bekrefter at e-postinnholdet er autentisk og ikke endret.

 • DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) binder SPF og DKIM sammen og gir instruksjoner til mottakerens e-postserver om hvordan den skal håndtere e-poster som ikke passerer autentiseringstestene.

Her får du en komplett 3-trinns oppskrift med alle ressursene du trenger for å oppfylle autentiseringskravene. Oppskriften er basert på at man bruker E-mail marketing-modulen i HubSpot:

 1. Opprett DKIM ved å koble til et e-postdomene for sending

 2. Legg til HubSpot i din SPF-post

 3. Bruk en DMARC-policy med HubSpot

Bruker dere ikke HubSpot, så søker du bare opp det samme spørsmålet på nettsidene eller kontakter din systemleverandør.

Hva mer bør du huske med E-mail marketing?

Tre ting kan vi ikke få sagt ofte nok:

1. Gjør det enkelt å endre eller stoppe abonnementet

Ikke gjem bort avmeldingsknappen i usynlig skrift i bunnen av e-posten.  Det er bare irriterende.

Det skal være tydelig og enkelt for mottaker å endre frekvens (oftere/sjeldnere), hvilken type informasjon du vil motta (hvis dere har flere nyhetsbrev) eller å stoppe alle nyhetsbrev helt, med ett enkelt klikk.

Dette reduserer risikoen for at dine e-poster blir rapportert som spam, noe som skader din digitale avsender-score på det store internettet, samtidig som det beviser at du har gjort kundene dine småsure.

2. Bare send til de som vil ha

Dette er ikke tiden for å ta tørke støv av en gammel liste fra 2019. Sikre deg at alle du sender e-post til, har lyst å høre fra deg.

 • Alle som har meldt seg på nyhetsbrevet og gitt eksplisitt samtykke ('freely given explicit consent', i henhold til GDPR-regelverket)

På B2B-markedet kan du også vurdere å inkludere relevante nøkkelsansatte hos bedriftskunder med et aktivt forretningsforhold. Eksempel: IT-sjefen hos kunde hvor dere er leverandør av cyber security-løsninger. Men obs, dette er en 'gråsone' du ikke skal misbruke som smutthull til å spamme kundene dine. Vurder å søke juridisk råd for å ikke bryte GDPR.

Vil du være helt sikker? Bruk en dobbel opt-in prosess hvor mottakeren i separat e-post må bekrefte sin påmelding.

Uansett hva du velger: Hold øye med spamklageraten. Du må ligge stabilt under 0,1% for å unngå leveransetrøbbel. 

3. Send innhold som du er trygg på at kundene dine har lyst å lese

Nøkkelen til å unngå spamfiltrene er egentlig enkel: Lag engasjerende, matnyttig og relevant innhold. Abonnentene på nyhetsbrevet har (forhåpentligvis) meldt seg på mail-listen din for en grunn. Gi dem det de vil ha.

Er det alltid så enkelt i praksis? Nei. Det gjelder å kjenne sine kunder. Et tips er å bruke 'kjøps- og kundereisen' som rettesnor, og dele i tre grupper:

 1. Ikke-kunder (prospects og leads)
 2. Ferske kunder (i onboarding)
 3. Etablerte kunder

Disse har  ulike informasjonsbehov, fordi de er på veldig ulike stadier i sin kjøps- og kundereise hos dere.

Tenk for eksempel en produsent av propeller for hurtigbåter:

 1. Ikke-kunder: 'Hjelp-å-kjøpe' faginnhold, som bloggartikler om kundens problemstillinger og valgmuligheter 
 2. Ferske kunder: 'Kom-i-gang' innhold, med praktiske veiledninger om installasjon, test og drift av propellsystemet
 3. Etablerte kunder: 'Forbedre-ytelsen' innhold, som servicebulletiner, vedlikeholdsrutiner, reparasjonsguider osv. for propellsystemet

Det finnes ingen fasit her, men hovedbudskapet er at du ikke bør sende samme 'one size fits all' e-post markedsføring til alle.

Bonus: Ikke glem det grunnleggende

Søkemotorsoptimalisering (SEO): SEO er ikke bare for nettstedet ditt; det gjelder også for e-post. Bruk nøkkelord og fraser som er naturlige for din målgruppe og imøtekommer deres søkeintensjoner. Dette sikrer ikke bare at innholdet ditt er relevant, men også at det blir funnet og verdsatt.

Analyser og tilpass: Analyser data som åpningsrater, klikkrater, og avmeldingsrater for å forstå effekten av dine kampanjer. Bruk innsikten til å forbedre neste e-post. Sender du i større volumer? Da kan A/B-testing være nyttig for å finne ut hva som funker best for ditt publikum.

Kjappe tips for innhold

 • Gjør tittelen (subject-feltet) tydelig. Lokk med godt innhold.

 • Personliggjør innholdet, på en naturlig måte.

 • Bruk klare handlingsoppfordringer (call-to-actions/CTA) for å hjelpe mottakeren til neste steg.

 • Jobb med designet av e-posten, slik at den speiler deres merkevareidentitet.

 • Dersom du har HubSpot eller tilsvarende, utnytt ulike kommunikasjonsabonnement, og hold listene dine oppdatert.

For deg som vil vite mer: 10 tips: Slik lager du e-post markedsføring som blir åpnet og lest

Oppsummert

2024 starter med en stor utfordring på E-mail marketing fronten. Den gode nyheten er at det er nokså enkelt å forstå og tilpasse seg de nye kravene fra Google og Yahoo.

Det betyr: Du kan skille deg ut, og være den effektive salgs- og markedssjefen som virkelig når frem til din målgruppe.

Ble dette litt mye? Eller har du ikke tid? Vi står alltid klar til å hjelpe!

Bonus II: Dette mener CEOer og Salgs- og markedssjefer blir viktig i 2024. Motta din gratis rapport her:

 

avatar

Henrik Breimyr

I Leadify hjelper Henrik våre B2B kunder med akkurat det. Hvilke historier skal fortelles, og hvordan skal du fortelle dem? I samråd med kundene produserer Henrik ulikt innhold til deres ulike plattformer, alt etter kundens behov og ønsker.

KOMMENTARER

RELATERTE INNLEGG