<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hvordan treffe din målgruppe med LinkedIn annonser?

5 min lesetid
3.august.2017

Hvordan treffe din målgruppe med LinkedIn annonser

Ønsker du å nå ut til et større publikum og trenger raske resultater? Da er annonser på LinkedIn verd å vurdere.

Hva er en slik annonse? Hvordan gjøre de riktige valgene når du setter opp annonsen, slik at du når din målgruppe? 

En annonse i LinkedIn er å betale for å nå ut med et budskap i nyhetsstrømmen hos et bestemt publikum. Det du betaler for, er økt rekkevidde og presisjon. Effekten er umiddelbar og lett å måle.

For å kunne annonsere på LinkedIn må du representere en bedrift. Da trenger du en bedriftsside (Company page) på LinkedIn, som for eksempel Leadify sin side.

Når du går inn på admin-modulen for LinkedIn annonser har du tre valg, som bestemmer hvilken type annonse du skal lage:

LinkedIn annonse hovedvalg.jpg

  1. Sponsored Content betyr at du får vist innholdet på bedriftssiden til et større publikum enn innholdet normalt vil nå ut organisk
  2. Text Ads er til forveksling lik en vanlig bannerannonse
  3. Sponsored InMail er direktemeldinger til kontakter utenfor ditt (bedriftens) nettverk

I denne teksten skal vi konsentrere oss om alternativ 1, Sponsored Content. Det er mest aktuelt for de fleste B2B-selskaper. Her er et eksempel på annonse fra LinkedIn selv:

LinkedIn annonse.jpg

Du ser at det er en annonse, ettersom den er merket 'Promoted' (sponset).

Hvordan treffe din målgruppe?

Valgene du gjør i annonse-oppsettet bestemmer hvem som skal se din annonse i sin nyhetsstrøm. LinkedIn byr på mange muligheter og triks for at du skal oppnå høy presisjon.

Nå skal vi gå gjennom noen av de viktigste tingene du bør tenke på:

1. Hva er målet med kampanjen din?

Før du tar stilling til målgruppe må du tenke på hva du ønsker å oppnå: Hvilken handling (call to action) skal annonsen utløse?

Det første du må gjøre når du skal sette opp annonser i LinkedIn er å velge konverterings-type:

  1. Flere følgere til deres bedriftsside på LinkedIn?
  2. Konvertere (sende) publikum over til nettsiden din?
  3. Samle leads?

Vi legger til grunn at de fleste bedrifter (kanskje utenom de aller minste) ønsker alternativ 2, å sende publikum over til sin nettside:

LinkedIn annonse_konverteringsvalg.jpg

Eksempel på konvertering til nettsidene deres kan være et innholdstilbud, at du har en e-bok som du ønsker at målgruppen skal laste ned.

Da er det disse som blir din primære målgruppe for LinkedIn-annonsen. Nå skal vi se på hvordan denne målgruppen kan bli veldig spesifikk:

2. Hvilke filtre bør du bruke?

LinkedIn tilbyr en rekke segmenterings-filtre, som hjelper deg å målrette annonsen.

Som nevnt gjør filtrene at du kan nå frem til veldig spesifikke målgrupper, samtidig som du kan gå glipp av verdifulle muligheter hvis du ikke fullt ut forstår konsekvensen av valgene. Du kan gå for langt.

Når du oppretter en ny annonse-kampanje i LinkedIn er dette det første skjemaet som møter deg:

LinkedIn annonse_kriterier.jpg

Etter hvert som du gjør valg på de ulike filtrene vil du snevre målgruppen inn. Legg også merke til at du kan ekskludere, altså filtrere ut. 

Demografiske kriterier: Lokasjon, alder og kjønn

Du kan filtrere nedover ved hjelp av land, fylke eller by for å holde deg til nærområdet ditt eller målrette annonsen mot spesifikke områder utenfor.

Balanse er viktig. Blir du for spesifikk kan utvalget bli for lite til at annonsen blir godkjent. Går du for bredt, så kan du kaste bort unødig mye penger. I stedet for å velge Norge kan du for eksempel filtrere fylkene langs Sør- og Vestlandet.

På tilsvarende måte kan du filtrere på målgruppens alder eller kjønn, hvis for eksempel din målgruppe er beslutningstakere som domineres av menn i 40- eller 50-årene.

Bransje

Dette er et veldig verdifullt filter, ettersom du kan gå helt spesifikt mot de rette idealkundene for ditt selskap. Hvis du for eksempel ønsker at din annonse skal bli sett i oljebransjen, så velger du ‘Oil & Energy’.

Det er fullt mulig å velge flere bransjer samtidig. Legg også merke til at du kan gjøre omvendt, ved å ekskludere bransjer.

Stilling

Kanskje din bedrift er på jakt etter helt spesifikke kontakter hos kundene, som for eksempel innkjøpssjefer?

Da kan det fungere å filtrere på stillingstittel. Men vær obs på at kjært barn har mange navn. Personas med samme funksjon kan bruke veldig ulike stillingstitler. Tenk bare på purchasing, innkjøp, procurement, -sjef, -direktør og så videre.

Det kan fungere bedre å filtrere på ansvarsområde (job function) i stedet for tittel (job title).

Stillingsnivå

Dette filteret kan være svært nyttig for å nå frem til for eksempel beslutningstakere, eller motsatt – påvirkere eller fagspesialister.

Det er 10 nivåer å velge mellom. Husk at stillingsnivåer (Job seniority) på engelsk ofte ser flottere ut enn de faktisk er etter norske forhold.

Manager er for eksempel ofte brukt på engelsk for teamleder, mens vi i Norge vil anta at en manager er minimum avdelingssjef.

Kvalifikasjoner

Hvis du vil gå riktig spesifikt til verks, så er det verd å se på kvalifikasjoner (job skills) eller sertifiseringer. Det kan for eksempel være fagbrev i bore- og brønnteknikk eller offshore sikkerhetskurs.

Matched audiences/Retargeting

LinkedIn tilbyr også såkalt "matched audiences" og "retargeting". Uten å gå for detaljert til verks i denne teksten, så betyr det i korte trekk:

  • Personer du har i kontaktdatabasen (f.eks. HubSpot) kan lastes inn i LinkedIn og eksponeres for et gitt budskap der
  • Personer som har besøkt nettsiden deres (eventuelt bestemte sider på f.eks. bloggen) kan følges opp gjennom at de eksponeres for et nytt, relevant budskap i feeden på LinkedIn. 

Mulighetene på LinkedIn er altså mange, både til å rote seg skikkelig bort og til å treffe målgruppen veldig presist. Kanskje det mest spennende med LinkedIn er å treffe en veldig definert målgruppe som du i liten grad har en relasjon til per i dag - altså trekke besøkende inn i "toppen av trakten".

3. Test og lær

Det fine med digitale annonser som LinkedIn er at du ser med en gang om det funker slik du hadde tenkt. Sett opp de filtrene du ønsker og test. Følg med på resultatene og gjør justeringer etter behov.

Det går også fint å kjøre flere annonser samtidig, med ulike filtre. Når du har funnet en oppskrift som funker, så kan du gjenbruke denne i fremtidige kampanjer.

Lykke til!


Annonser i LinkedIn er ett av mange virkemidler i en digital markedsstrategi. Hvis du vil lese mer, klikk og last ned denne e-boken: 

 

Klikk og last ned 10 bud for Digital Markedsstrategi

 

 

Klikk og last ned 10 bud for Digital Markedsstrategi

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er

google-site-verification: google1cb189f7726409d9.html