<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content
7 tips når du skal starte blogg på en B2B nettside i oljebransjen
Øyvind Jacobsen13.juli.20175 min read

7 tips når du skal starte blogg på en B2B nettside i oljebransjen

7 tips når du skal starte blogg på en B2B nettside i oljebransjen

B2B-markedsføring i oljebransjen er også i ferd med å snu opp-ned. Før handlet alt om å treffe folk, på messer og i møter, dele ut presentasjoner og produktark og kalde ringerunder.

Nå oppdager stadig flere at inbound marketing og salg er langt mer effektivt. Hjertet i en slik løsning er en profesjonell blogg, med fagartikler på høyt nivå. Hvilke elementære ting trengs på en slik blogg?

Årsaken til at marketing snus opp-ned, er at også kundene i oljebransjen endrer sin adferd. Det gjelder hele deres kjøps-reise, fra behovet oppstår til innkjøpet er gjennomført. Stikkordet er digitalisering.

Neida, operatørselskapene og riggselskapene shopper ikke borepakker online. De gjør store deler av sin research online. Alle som kan noe om oljebransjen vet at timing betyr alt. Er du for sent ute, så er du ute.

Det er ikke overraskende at fiberlinjer, internett, smarttelefoner har kommet til oljebransjen og at ingeniører, innkjøpere og beslutningstakere hos operatørselskapene og kontraktørene bruker det.

Det som ER overraskende, er at såpass få leverandører har tilpasset seg de store mulighetene dette gir.

- For å henge med i konkurransen om oppdragene vil leverandørbedrifter med skikkelige nettsider ha en kjempefordel. Da snakker vi profesjonell blogg, med fagartikler på så høyt nivå at de trekker til seg potensielle kunder, bygger tillit og utvikler besøkende til å bli kvalifiserte salgsmuligheter.

I dag skal vi snakke om 7 helt elementære tekniske ting som trengs, når du skal starte en slik blogg for å bli deres råeste selger.

Vi tar utgangspunkt i at du vil starte blogg, på en typisk nettside hos en leverandørbedrift i oljebransjen.

En blogg skal bygge tillit

Før vi går inn på det mer tekniske, så kommer vi ikke utenom regel nummer 1 for en profesjonell blogg:

- IKKE gå i den samme fella som mange bedrifter gjør – å bruke bloggen som en vegg for ren reklame og salgspreik. Det kan dere gjøre på produktsidene, men aldri på bloggen. Aldri!

Når det er sagt, produktene deres kan selvfølgelig være løsningen på problemer, muligheter og andre temaer som dere tar opp i artiklene på bloggen.

Presenter gjerne deres produkt eller tjeneste som ett av flere alternativer når det faller naturlig (for leseren), men kutt salgs-pitchen om hvor fantastisk dyktige dere er og unike produkter dere selger.

Tips: Kan smart markedsføring i oljebransjen bidra til å vinne flere anbud og rammeavtaler?

1. Søkefelt

Når du først har fått en besøkende inn for å lese en bloggartikkel, så er målet ditt å få vedkommende til å lese mer. Viktigst av alt er at artikkelen er skikkelig god. Da vil hun gjerne lese mer.

Helt øverst, gjerne oppe til høyre, bør det være et enkelt og tydelig søkefelt. Gjør det enkelt for leseren å finne andre relevante artikler ved å søke på nøkkelord.

2. Interne lenker

En annen fin måte å lede dine lesere videre, er å lage interne lenker til andre relevante bloggartikler på bloggen deres.

Artikkelen du leser nå handler om de litt mer tekniske sidene av en blogg. Men hva hvis du ønsket noen tips om å skrive selve innholdet på bloggen?

La du merke til hva som skjedde nå?

3. Eksterne lenker

Noen nettsteder har bedre digitalt rykte enn andre. Det er akkurat som på en messe. Noen er trekkplastre i kraft av seg selv, på grunn av sin markedsposisjon eller de er tankeledere.

På bloggen bør du utnytte denne mekanismen. I dine artikler kan du lenke til sider du vet har en høy autoritet i bransjen, som for eksempel SPE (Society of Petroleum Engineers).

Når du lenker eksternt, husk å be nettleseren åpne lenken i nytt vindu så du ikke utilsiktet sender vedkommende bort fra deres nettsider.

4. Slutt-oppfordring til handling (CTA)

Du har gjort et godt stykke arbeid hvis noen leser din fagartikkel helt til bunns. Da gjelder det å holde henne engasjert, gjennom å tilby mer verdi. Nederst bør du ha et innholdstilbud, utformet som en oppfordring til handling (Call-to-action, CTA).

Tilbudet kan være å laste ned dybdeinnhold som for eksempel en e-bok, white paper, case-studie eller lignende, som henger sammen med bloggartikkelen hun nettopp leste. Å få tilgang til dette innholdet betinger en byttehandel, at hun gir deler av sin kontaktinformasjon tilbake.

Derfor må selve CTA’en (knappen eller banneret) være klar og tydelig på hva leseren vil få tilbake, når hun klikker og laster ned innholdet. Vær saklig og nøktern i deres lovnader:

New Call-to-action

5. Tilleggs-oppfordring til handling

Det er smart å ha en eller flere CTAer ved siden av selve bloggartikkelen. Mange besøkende leser egentlig ikke teksten, de leser bare overskriftene og skummer lett gjennom teksten.

Disse skum-leserne kan du fange med det vi kaller ankertekst-CTA. Det er også en intern lenke, bare at du i stedet for en annen artikkel lenker til en landingsside med innholdstilbudet.

Eller du kan lage en skikkelig iøynefallende CTA i høyrekolonnen, tilsvarende den i bunn.

6. Dropp rullegardinene

Driver du med inbound marketing skal en B2B-nettside og blogg være rimelig enkel. I gamle dager (før ca. 2013) var det avanserte menyer og rullegardiner i toppen. Nå skal det være pekevennlige sider.

Dropp rullegardinene. Det funker mindre bra med tradisjonelle menyer når folk flest bruker smarttelefon minst like ofte som vanlig PC/Mac på kontoret. I toppmenyen bør du ha maks 5-6 elementer, for eksempel case-studier og lignende.

Den eneste grunnen jeg kan se for å ha rullegardiner, er hvis dere har svært forskjellige produktområder som bør kategoriseres for å gjøre det enklere for leseren å finne frem.

7. Mobilvennlig nettside

I oljebransjen har mange bedrifter langt over 50 prosent av sin trafikk på nettsidene fra smarttelefoner. Det er ikke så rart, siden publikummet deres typisk er på farten hele tiden. De er offshore, på verksted, i dokk, på messer, på reise til forhandlinger eller i kundebesøk.

Det er helt nødvendig at nettsidene og bloggen deres er mobilvennlig, altså at innholdet og bilder justerer seg automatisk etter skjermstørrelse.

Selv om bloggen er hjertet i en løsning for inbound marketing og salg hos en bedrift i oljebransjen, så skaper den ikke resultater på egen hånd – ut av det blå.

Bloggen er en del av en større helhet, hvor det ligger en solid strategi for digital markedsføring i bunn, basert på inbound-metodikk. Strategien kan du lese mer om, klikk her:

Klikk og last ned 10 bud for Digital Markedsstrategi

 

 

avatar

Øyvind Jacobsen

Øyvind er forretningsrådgiver og daglig leder i Leadify, og har mange års erfaring med forretningsutvikling, salg og markedsføring. Slår du opp "livsnyter" i ordboka finner du Øyvind. Han verdsetter fritid. Han elsker å bruke hendene. Å gjøre noe, enten det er å banke på gammelt trehus, grave litt i hagen, lage kreativ mat og selvbrygget drikke.

KOMMENTARER

RELATERTE INNLEGG