<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Burde ikke flere nettsider i oljebransjen generere leads og økt salg?

3 min lesetid
7.mars.2017

Burde ikke flere nettsider i oljebransjen generere leads og økt salg?

Vet du hvor mange kvalifiserte salgsmuligheter (leads) selgerne får inn via nettsidene deres? Ingen? Da er du i godt selskap.

Norske bedrifter bruker millioner på lekre nettsider, som ikke skaper konkrete salgsresultater.

- Hele poenget med å ha en nettside er at den skal generere leads og økt salg. De skal levere kvalifiserte salgsmuligheter og høyere hit-rate hos salgsavdelingen

Toppbilde: JanChr/Flickr CC

Ta en test i kantina i dag. Spør 10 tilfeldige rundt bordet om hvilket forhold de har til bedriftens nettsider. Mange vil sannsynligvis svare at "det er noe markedsavdelingen steller med".

De 10 ser ingen resultater av innsatsen. Hvis du spør dem om salg, vil de sannsynligvis fortelle at bedriftens salg skjer på gamlemåten - gjennom nettverk og relasjoner.

Fint det. Men potensialet er så mye, mye større.

Lesetips: Tøffe tider i oljebransjen? 6 muligheter til å øke salget

Topp laget med en digital superselger

Selve salget skjer mellom mennesker. 'Folk kjøper av folk'. Samtidig er det veldig skummelt å bare satse på at tradisjonell relasjonsbygging skal skaffe alle leads og alt salget bedriften trenger.

For stadig mer av innsalget skjer på nettet:

- Mellom 60 og 90 prosent av alle kjøpsprosesser på B2B-markedet starter med søk på nettet (Kilde: Accenture)

Det betyr at kampen om kunden starter på nett. Tenk hvilken fantastisk mulighet? Likevel er det er veldig sjelden i Norge å se nettsider i oljebransjen som genererer leads. Jeg vet bare om 2-3 eksempler hittil.

Les også: Timing betyr alt. Hvordan komme riktig inn i kundens kjøpsprosess?

De fleste nettsider samler støv. De fanger ikke leads. De fanger ikke interessen til potensielle kunder, som leter etter hjelpsom og verdifull informasjon i forbindelse med sine innkjøp.

- Nærmere 75 prosent av søk innen B2B er generiske (Kilde: Google). Folk søker etter 'well integrity management', før de eventuelt søker etter Weatherford (tilfeldig eksempel)

Det er Well Integrity Management kunden leter etter først. Derfor... må noen fortelle de 10 i kantina at de bør bekymre seg for bedriftens fremtidige evne til å overleve og vokse.

Fordi... noen i ledelsen følger ikke med i timen og den digitale utviklingen.

- Nettsider som ikke genererer leads er det samme som tapt salg

Burde ikke flere nettsider i oljebransjen generere leads og økt salg

Det finnes smartere og raskere konkurrenter som i disse dager investerer i nettopp nettsider som genererer leads.

- Hvis dere ikke er blant dem, så er det på tide å få ut fingeren

I oljebransjen er det på tide å slutte å bruke tid og penger på velmenende (og veldig flinke) webdesignere som lager kjempefine nettsider, som ikke gjør noen annet enn å ... være fine.

Hvorfor funker ikke en fin nettside?

Joda, de er fine å se på. Men dere har bare satt strøm på en papirbrosjyre. Det er rett og slett ikke godt nok å bare fortelle om bedriften og hva dere tilbyr, pakket inn i lekkert design.

Bruk tid og penger på noe som har reell verdi for kunden.

Les også: Hvordan kan nettsidene bli deres råeste B2B-selger?

Dagens kunder drukner i informasjon. De forsøker å navigere gjennom all støyen, og har svært lav terskel for å bli irritert av selvskryt fra leverandørbedriftene.

- En potensiell kunde bruker 5-10 sekunder på å bestemme seg om nettsiden er nyttig for dem, før de eventuelt forlater siden igjen (sjekk egne tall i Google analytics)

Elementære krav til B2B-nettsider:

  1. Design og innhold er utelukkende lagt opp for å hjelpe kunden med å løse deres behov, gjennom fasene av deres kjøpsprosess (ikke leverandørbedriftens behov for å skryte av seg selv)
  2. Tilby merverdi gjennom fagstoff om tema potensielle kunder er opptatt av. En bedriftsblogg med fagartikler, videoer, faktaark, webinarer og slikt er uslåelig
  3. Hjelp kunden til å lære enda mer i dybden. Gi potensielle kunder muligheten til laste ned e-bøker, sjekklister og guider (call-to-action) i bytte mot kontaktinformasjon

Les også: Derfor bør bedrifter begynne å blogge nå.

Dette er de første trinnene på veien mot nettsider som genererer leads. For en helt gjennomsnittlig bedrift er det en helt overkommelig investering og gjennomførbart på ca. 3 måneder.

Vil du vite hvordan?

Les denne:

 

New Call-to-action

 

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er

google-site-verification: google1cb189f7726409d9.html