<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Derfor bør bedriften starte å blogge nå

4 min lesetid
11.april.2017

Norge er ett av få land i verden hvor mange oppfatter blogging som en ‘rosa’ mote-greie for jenter. Det er synd, for det betyr at norske bedrifter lukker øynene for mulighetene som en hel verden har oppdaget. 

En rekke bedrifter har oppdaget at blogg er svært effektivt for å skape flere B2B salgsmuligheter og økt salg. I dag skal du få 5 gode grunner til at det er slik.

Ikke et vondt ord om rosablogger! Men i dag skal vi snakke om bedriftsblogging på B2B-markedet, som er det stikk motsatte:

Kort sagt: Å blogge for en bedrift er å skrive faglige artikler som har en høy nytteverdi for potensielle og eksisterende bedriftskunder, gjennom hele deres kjøpsprosess og kundeforhold.

Vi snakker altså pumper, pakninger og produksjon. Ikke støvletter, sminke og styling.

Les også: Du må kjenne kundens kjøpsreise for å skape resultater i B2B-marketing

Hvorfor blogger bedrifter, egentlig?

Det er god business. Det skaper lønnsom vekst. For enhver B2B-bedrift (selger til andre bedrifter) vil selve målet med å drive markedsføring som regel være ett av to;

  • enten branding eller
  • generere leads (salgsmuligheter)

Å generere leads vil være markedsføringsmål nummer 1 for nesten alle virksomheter på B2B-markedet.

En rekke studier viser en klokkeklar konklusjon: Blogging er en kritisk suksessfaktor for bedrifter som ønsker å generere leads.

Les også: Spørsmål nr. 1 som gir B2B-markedsføring retning, fart og resultater

Her er 5 gode grunner til at dere bør vurdere blogging nå (og ikke senere):

1. Høy kost/nytte (ROI)

Når bedrifter blogger, så er det ett av de mest kostnadseffektive virkemidlene som eksisterer i verktøykassen for B2B-markedsføring. Tenk:

  • Alternativ A: Tradisjonell annonse i 2 uker i fagblad, med lenke til deres nettsider. Kr. 6.500,-*
  • Alternativ B: Kunnskapsartikkel på bedriftsbloggen, med abonnementsmulighet. Kr. 6.500,-*

* Fiktivt priseksempel, betaling til medie eller ekstern partner

A. Bannerannonsen genererer sannsynligvis ingen leads eller andre målbare salgsresultater. Dere deler plassen med andre annonsører, leier oppmerksomheten og effekten forsvinner etter to uker.

B. Kunnskapsartikkelen vil sannsynligvis generere leads (følgere) som etter hvert blir til salg. Dere har plassen alene 24 timer i døgnet, eier oppmerksomheten og effekten varer nærmest til evig tid.

Lesetips: Hvor lønnsomt er Inbound marketing og salg i B2B?

2. Bloggen øker trafikken fra Google

Her er det en nær sammenheng mellom innsats og resultat. Jo oftere du blogger, jo flere besøk får dere på nettsidene og bloggen:

Derfor bør bedriften din starte å blogge nå

Det er faktisk mindre bedrifter som har mest å hente, ifølge studier fra HubSpot. Google belønner ferskt, relevant innhold med økt synlighet og mer trafikk.

Derfor bør bedriften din starte å blogge nå

3. Blogg og e-post dobler trafikken

Mange bedrifter driver ren e-postmarkedsføring for sine produkter, det vil si ren reklame pakket inn som nyhetsbrev. Det behøver ikke være negativt hvis det blir gjort riktig. Men mange oppfatter dem som spam, ettersom mottaker selv ikke har bedt om å motta e-posten.

Noe helt annet er å la lesere av bloggen få muligheten til å frivillig abonnere på varslinger ved nye blogginnlegg. Da er e-post satt i system, og potensielle kunder har selv bedt om å motta e-post.

Studier viser at bedrifter som kombinerer blogg og e-post får 2 ganger mer trafikk fra sin e-postmarkedsføring enn de som ikke blogger.

Tips: E-post markedsføring: Fortsatt viktig eller utgått på dato?

4. Blogg skaper flere leads

De aller fleste norske bedrifter gjør stort sett tre ting på nettsidene sine:

  1. Presenterer selskapet, organisasjon og lokasjon
  2. Viser frem sine produkter og tjenester
  3. Legger ut nyheter om nye kunder (aldri tapte kunder).

Slike nettsider skaper sjelden salgsmuligheter, i form av kvalifiserte leads til salgsavdelingen. Da er det i tilfelle potensielle kunder som kjenner bedriften godt fra før og ville funnet frem til bedriften uansett.

Å blogge bare 1-2 ganger per måned genererer 70 prosent flere leads enn om bedriften ikke blogger i det hele tatt.

Derfor bør bedriften din starte å blogge nå

Med utgangspunkt i at de fleste norske bedrifter på B2B-markedet ikke blogger som en del av en helhetlig strategi for å generere leads, så er det rimelig klart at vi her snakker om lavthengende frukt.

Anbefalt: Starte blogg for bedriften din? 10 trinn som hjelper deg i gang

5. Uavhengighet, fortjent oppmerksomhet og lojalt publikum

En vakker dag kan bedriften bli involvert i en ulykke eller krise, og trenger å kommunisere ufiltrert og direkte med publikum. Eller dere ønsker å nå deres målgrupper raskt med en viktig nyhet.

Tips: Les Bør din bedrift gripe muligheten til å bli bransjens tankeleder?

Da er det en enorm fordel å ha bygget opp sine egne nettsider og blogg som det sentrale navet i et helt kommunikasjons-system, hvor dere har følgere også på e-post og sosiale medier.

Når dere blogger med høy kvalitet, altså innhold som potensielle kunder virkelig setter pris på, vil stadig flere abonnere på nye blogginnlegg. Over tid vil dere bygge opp en direkte-kanal dere har full kontroll over, i motsetning til kanaler som andre enn bedriften eier (og dere leier).

Med en blogg kan dere kommunisere til mange hundre eller tusen tillitsfulle lesere og nå ut umiddelbart.

- Hva er dine erfaringer? Blogger din bedrift? Hvilke resultater har dere oppnådd? Si gjerne din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Kort sagt

En blogg er et sentralt verktøy innen inbound marketing og salg. En blogg møter kundens behov for verdifull, skreddersydd og relevant kommunikasjon gjennom de ulike stegene i deres kjøpsprosess, ikke å bli avbrutt av en-veis salgsprat. Det er et veldig godt utgangspunkt for at bedriften kan skape flere salgsmuligheter og øke salget.


Ønsker du å lese hele pakka om Inbound marketing? Last ned denne gratis guiden i dag:

New Call-to-action

 

 

I samarbeid: MarkedsPartner og HubSpot

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er