<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

LinkedIn tips: 7 måter du kan bygge nettverk og gode relasjoner

4 min lesetid
3.april.2018

LinkedIn tips_7 måter du kan bygge nettverk og gode relasjoner

Med 1,2 millioner profesjonelle brukere i Norge gir LinkedIn en unik mulighet til å komme i kontakt med potensielle kunder, ansatte og samarbeidspartnere på B2B-markedet.

Men bare 1 av 10 bruker nettverket daglig. Er du blant de mange som trenger å «knekke koden» for å komme skikkelig i gang?

Sosiale nettverk som LinkedIn handler i bunn og grunn om å:

  1. Bygge enda sterkere relasjoner til folk du kjenner
  2. Bygge nettverk til de du ønsker å bli kjent med

Les også: Hva er salg med sosiale medier (social selling).

For en virksomhet på B2B-markedet er LinkedIn i særklasse interessant: Visste du at sosiale medier er en av dine kunders topp tre kilder til informasjon i forkant av beslutninger om innkjøp?

Den store undersøkelsen av B2B markedsføring og salg i Norge 2017_infokilder

(Klikk for større versjon)

Klikk og last ned rapport

Les også: Hvorfor satse på sosiale medier i B2B-markedsføring og salg?

Selv om LinkedIn er så viktig for bedriftsmarkedet (B2B) er det fortsatt mange som ikke er fortrolige. Det er altså kun 1 av 10 som bruker nettverket daglig. Er du også blant disse?

Her får du 7 korte tips:

1. Ta kontakt når det finnes en relasjon

Dette kan virke selvmotsigende, men jeg mener at det bør være en relasjon før du tar kontakt med en person på LinkedIn.

Relasjonen trenger ikke være så fersk eller sterk, men noe bør det være. For eksempel:

  • Dere har møttes før
  • Dere har felles kjente, jobb eller privat
  • Du har noe konkret å «hekte» din invitasjon på, for eksempel en artikkel, en nyhet eller noe annet som har vekket din interesse

Poenget er å unngå at du fremstår som en pågående selger, som henvender seg ut av det blå. Det er ikke relasjonsbygging. Du må ha noe å by på.

Sjekk ut: 5 LinkedIn tips: Hva er viktigst når du ønsker B2B-leads og salg?

2. Vær personlig

Når ser gjennom listen av "people you may know", ikke bare klikk på «Connect» knappen.

Gå inn på personens brukerprofil, klikk «Connect» og fyll ut «Add a note» for å sende en personlig invitasjon til å knytte kontakt.

LinkedIn_customize invite

3. Følg opp møter

Sosiale nettverk er en fantastisk måte å koble den digitale og virkelige verden. I dag er digitale relasjoner like verdifulle som personlige relasjoner.

Etter alle møter med forretningsforbindelser bør du sende en invitasjon på LinkedIn. Det er en positiv måte å vise at du følger opp, og en stor mulighet til å forlenge og styrke relasjonen langt utover selve møtet:

4. Del interessant innhold

Når en av kontaktene i ditt 1. grads nettverk liker eller kommenterer noe du har delt i din feed, så bidrar de til at ditt innhold spres videre til ditt 2. og 3. grads nettverk.

Har du 500 kontakter i ditt 1. grads nettverk kan spredningen mangedobles.

Forutsetningen? At du deler noe som har verdi for andre, altså dine eksisterende eller potensielle kunder, ansatte eller partnere. Er du heldig, ønsker noen av dem å knytte kontakt med deg. Veldig bra!

5. Bruk bilder og video

Det fenger mer å bruke bilder og video, sammenlignet med ren tekst. På din egen profil kan du sjekke spredningen over tid, på ulike poster.

LinkedIn views

Sannsynligvis vil du se samme trend som i store undersøkelser, at innlegg med bilde og video får 10-20 ganger større spredning enn rene tekstbaserte innlegg.

Her kan du lese mer om resultater: Video i markedsføring og salg B2B - funker det?

6. Oppdatert profil med relevante stikkord

Hvis du ønsker å bli oppsøkt av potensielle kunder eller arbeidsgivere, så er det greit å vite at mange bruker LinkedIn som en søkemotor - akkurat som Google.

Noen tenker titler (formelt) og andre tenker oppgaver (beskrivelser) når de søker.

Derfor er det viktig at din CV (brukerprofil) er oppdatert og at du varierer hvilke stikkord du bruker i stillingstitler, arbeidsbeskrivelser og utdanningsløp. 

7. Vær aktiv i feeden og i grupper

Når du aktivt engasjerer deg i andre sine aktiviteter på LinkedIn med å like eller kommentere noe av deres innhold, så blir du mer synlig også i deres nettverk. Det aller beste er å stille spørsmål eller dele innhold som er direkte relevant.

Pro-tip 1: Sjekk ut hvilke grupper dine eksisterende og potensielle kunder er aktive i. Hvis du velger å dele innhold i slike grupper, sørg for at det er relevant. Det aller mest effektive er å engasjere seg i andre sine innlegg og diskusjoner.

Jeg håper du kan bruke noen av disse syv tipsene til å bygge nettverk og gode relasjoner, på en positiv måte. Lykke til!

Pro-tip 2: Har du spørsmål, kommentarer eller kanskje noen tips selv? Skriv i kommentarfeltet, eller del denne posten på LinkedIn og be om innspill fra ditt eget nettverk. Hvor mange visninger klarer du å oppnå?

Vil du vite hvordan du benytter sosiale medier som Linkedin som en del av ditt selskap sin digitale markedsstrategi? Klikk her og last ned gratis e-bok:

 

Klikk og last ned 10 bud for Digital Markedsstrategi

 

 

Klikk og last ned gratis sjekkliste

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er