<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

AI-suksess i salg og markedsføring: Oppsummering fra foredraget

2 min lesetid
25.jan.2024 13:53:56

'Alle' snakker om hvordan man skal bruke og få mest mulig ut av Kunstig Intelligens (AI/KI), men få tar seg tid til å forklare hva du skal gjøre for å faktisk få det til. Høres det kjent ut? I så fall er foredraget "Praktisk bruk av kunstig intelligens i salg og markedsføring" hos Næringsforeningen skreddersydd for nettopp deg. Fikk du det ikke med deg? Slapp helt av, her har du den korte oppsummeringen, presentasjonen og de praktiske AI-tipsene.

 

Utgangspunktet for foredraget var at 70 prosent av selgere og markedsførere ikke, eller i liten grad, bruker AI i jobben sin.

 

Foredraget handlet om 7 konkrete tips og 4 fallgruver du bør være oppmerksom på, 7 ferdigskrevne 'prompts' og flere tips for hvordan du effektivt kan komme i gang og implementere AI-teknologi i din organisasjon.

 

Alt dette finner du i presentasjonen fra foredraget:

Liten CTA PPT-presentasjon



Fremtidsrettet B2B

I Rosenkildehuset 17. januar guidet Eirin, Henrik og Simen et stort publikum på 140 deltakere gjennom noen viktige punkter.

For å virkelig forstå hva markedsførere og innkjøpere sier om AI gikk de først i gjennom nøkkelfunn i 'Den Store undersøkelsen av B2B-markedsføring, salg og service i Norge - 2023' .  Sammendraget finner du her.

Faktum er at 21 prosent av B2B-kunder dine allerede bruker AI i sin research i  forbindelse med komplekse innkjøp, innen bransjer som for eksempel energi, teknologi og produksjon.

Men hvordan kan AI gi B2B-markedsføring og salg et løft?

Med tanke på at nesten ingen markedsførere har en plan for å bli funnet på slike AI-søk, er det viktigste for de fleste selgere og markedsførere rett og slett å komme i gang med AI og få erfaring og mengdetrening med teknologien.

For å gjøre det enkelt presenterte vi et rammeverk som kan hjelpe deg i gang:

PRECISE-modellen

Hele 7 praktiske tips ble avdekket gjennom vår modell kalt PRECISE – et enkelt rammeverk for effektiv "prompting":

  • Purpose: Sette klare mål for hver oppgave
  • Role: Gi AI (f.eks. ChatGPT) en spesifikk rolle
  • Example: Gi eksempler den kan lære av
  • Context: Plasser oppgaven i en relevant kontekst
  • Instructions: Tydelige regler for AI
  • Structure: Definer rammer og begrensninger
  • Educate: Kontinuerlig trening og optimalisering

Du vil finne konkrete eksempler og 7 ferdigskrevne 'prompts' for deg som jobber i markedsføring, salg og service i PPT-presentasjonen.

Unngå disse feilene

Til slutt fikk deltakerne servert 4 fallgruver det er lurt å unngå når du bruker AI:

  • For brede og vage spørsmål
  • Et spørsmål, et svar
  • Ikke nok kontekst
  • Ikke forvent perfeksjon
Klarer du å unngå disse vil du være bedre rustet til å utnytte potensialet til kunstig intelligens på en effektiv og vellykket måte.


Oppsummering

Innføringen av AI er en kontinuerlig prosess som krevere justeringer og læring over tid. Ved å være bevisst på fallgruvene, bruke gode verktøy (PRECISE-modellen) og eksperimentere, vil du være bedre rustet til å utnytte kunstig intelligens til sitt fulle potensiale.

Nå har du konkrete steg du kan ta med deg i din situasjon. Sjekk også ut PPT-presentasjonen fra foredraget slik at du kan holde tritt med kundene dine!

Lyst å holde deg oppdatert på AI innenfor markedsføring, salg og service? Besøk bloggen LeadFeed og vår nyhetsside for tips, triks og drypp av aktuelle temaer og eventer.


CTA til PPT-presentasjon

AI foredrag CTA

 

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er