<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Video i Markedsføring og Salg B2B - funker det? [1:2]

5 min lesetid
26.januar.2017

Leadify_Youtube_2048x1365

Video er på vei til å bli det helt store i markedsføring og salg, ifølge ekspertene. Derfor måtte vi i Leadify teste det. Her får du svarene som mange lurer på: Hvilken verdi har video for bedriften? Funker det? Hva koster det? Er det enkelt? Hvilket utstyr kreves? Tar det lang tid?

Vi har testet å bruke korte videoer for å introdusere kunnskapsartiklene (som du nå leser) om Inbound markedsføring og salg her på LeadFeed, i forskjellige kanaler.

Testen kommer i to deler

 1. Hvorfor kan video være interessant for bedriften din?
 2. I neste artikkel tar vi alt det praktiske: Hvordan gjøre det selv, enkelt og rimelig?
Først, en klargjøring:
 • Vi snakker ikke om store videoproduksjoner for å fortelle selskapets historie ved 100-årsjubileet, selge cruiseskip og den slags. Det vet vi funker. Det krever fagfolk. Leadify har lite greie på det
 • Med video i markedsføring og salg, så mener vi korte, enkle videoer for å dytte inn i aktiviteter dere allerede gjør: Teasere eller promoterings-snutter, for å dele på nett og sosiale medier

Nå har vi testet det, og deler erfaringene med deg. Kanskje du får noen ideer til hvordan dere kunne gjort noe lignende?

1. Hvorfor er video interessant i markedsføring og salg B2B?

Alle vet at Google er verdens største søkemotor. De fleste vet at det er viktig å bli funnet av kundene på nettet, siden 60 til 90 prosent av B2B-innkjøp starter der. Hva er verdens nest største søkemotor?

- YouTube

Hvem eier YouTube?

- Google

Video er definitivt ikke bare for rockeband, gamere og Prebz&Dennis. Video i markedsføring og salg B2B gir store muligheter for helt vanlige bedrifter, særlig når det settes inn en digital strategi for markedsføring og salgTenk at dere hadde gjort noe slikt:

I en slik setting er video interessant på minst to måter:

 1. Skape NY trafikk til bloggen, gjennom videosnutt publisert på YouTube
 2. Skape MER trafikk til bloggen, gjennom videosnutt på for eksempel LinkedIn i stedet for vanlig tekst/bilde-post

Hvordan ser det ut?

Video på YouTube - skape NY trafikk

Her er en slik videosnutt på YouTube (klikk her eller på bildet for å se).

Video i markedsføring og salg b2b, funker det?

Den samme videoen kan du gjenbruke på andre plattformer:

Video på LinkedIn, Twitter osv. - skape MER trafikk

I eksempelet nedenfor er videoen pakket inn i en vanlig post på LinkedIn. Klikk her eller bildet under for å se, logg inn på LinkedIn:

Video i markedsføring og salg B2B, funker det?

Her er den samme posten på LinkedIn, slik vi vanligvis legger den ut som tekst/bilde-post med lenke direkte til bloggen (klikk for å se bloggposten):

Video i markedsføring og salg B2B, funker det?

Hypotesen er altså at video engasjerer publikum mer enn bare tekst/bilde, til tross for at tekst/bilde-post faktisk bringer leseren direkte til målet - selve kunnskapsartikkelen på bloggen.

Videosnutter skaper altså et ekstra ledd (klikk) for publikum, på veien fra oppdagelse til nytelse.

2. Funker det?

Det tekniske funker fint. Det er lett å laste opp og publisere videoen når og hvor du ønsker, som for eksempel: YouTube, LinkedIn, Facebook, Twitter eller Instagram.

En kompliserende faktor, er at de ulike kanalene krever forskjellig høyde-/breddeforhold på videoen, noen har maksgrense på størrelse (Mb/Gb). Det kommer vi tilbake til i neste bloggpost.

For en vanlig B2B-virksomhet kan det i første omgang være lurt å holde tidsbruken nede, ved å begrense seg til de tre viktigste: YouTube, LinkedIn og Facebook.

Les også: Hvordan bygge fremtidens markedsavdeling for B2B?

Gir det resultater?

 1. Skaper videosnutter ny eller mer synlighet (visninger), som vi ellers ikke hadde fått?
 2. Skaper video mer trafikk (konverteringer) til bloggen?

Svaret er ja.

Vi har riktignok ikke testet lenge og mye nok til å gi et sikkert svar. Men resultatene er såpass gode, at vi kommer til å fortsette en periode fremover. Her er en pekepinn:

 • YouTube: 40 prosent av visningene er organiske, det vil si ny trafikk. 60 prosent er avspillinger i annen kanal, fra for eksempel LinkedIn. Dette er også delvis ny trafikk.
 • Korte videoer engasjerer: 90 prosent av seerne henger med etter introen de første 4-5 sekundene og 75 prosent ser hele videoen ferdig (45 sekunder).
 • Video på YouTube konverterer bra: Lenken til bloggen dukker opp etter 35 sekunder. Snaut 20 prosent av alle seere klikker seg videre til bloggen. Det er egentlig overraskende mange.
 • LinkedIn: Videoposter har på det jevne 5-20 ganger flere visninger enn tekst-poster. Her har vi altså tynt tallgrunnlag, men tendensen er klar: Video skaper mye høyere synlighet
 • Konverteringen på LinkedIn er lavere enn YouTube. Normalt klikker 3-5 prosent av de som ser en post seg videre til bloggen. Video-poster konverterer omtrent like godt som tekst-poster. Men siden video gir mange ganger flere visninger - video funker totalt sett best
 • Facebook: Videoposter får 10-20 ganger flere visninger enn tekst/bildeposter, men ganske lav konverteringsprosent sammenlignet med LinkedIn
 • Twitter: Middels. En del visninger og bra konvertering, rundt 2-4 prosent
 • Instagram: Lite verdt tiden. Fin synlighet, svak konvertering

Vi kommer til å jobbe med konverteringen fremover.

Nytteverdi? Konklusjon

 • Er målet økt synlighet? Ingen tvil: Video funker som en kule, sammenlignet med tradisjonelle poster med tekst og bilde
 • Er målet konvertering inn til bloggen? Bildet er nyansert: Video funker flott på grunn av volumet, men det er mer å hente ved å øke konverteringsgraden inn til bloggen

LinkedIn er foreløpig vår favoritt. Vår målgruppe er spisset på B2B, så for oss er publikum på LinkedIn mye mer relevant enn Facebook og YouTube. For din bedrift kan det være annerledes.

Og husk at for dere finnes tusen andre måter å bruke video, enn i vår lille uhøytidelige test.

- Fikk du ideer til hvordan din bedrift kan utnytte video, i deres markedsføring og salg?

I neste bloggpost...

...får du vite alt det praktiske:

 • Hvilket utstyr og programvare trengs for å lage video med akseptabel kvalitet?
 • 1-2-3 hvordan lage en enkel video?
 • Hvor lang tid tar det?

Gå til del 2 - Slik gjør du det: Lag video for Markedsføring og Salg B2B [2:2].


Her er en gratis guide om hvordan din bedrift din kan trekke til seg flere kvalifiserte salgsmuligheter og øke salget:

New Call-to-action

 

 

 

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er

google-site-verification: google1cb189f7726409d9.html