<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content
Hvordan få innholdet på nettsiden til å generere leads? 7 tips
Øyvind Jacobsen4.september.20184 min read

Hvordan få innholdet på nettsiden til å generere leads? [7 tips]

Hvordan få innholdet på nettsiden til å generere leads? 7 tips

Er alt innhold på nettsidene deres skreddersydd for å generere leads og salgsmuligheter? Med hånden på hjertet kan de fleste neppe svare ‘ja’ på dette spørsmålet.

Her får du en enkel sjekkliste med tips for å skape bedre resultater.

Nesten 35 prosent av B2B-selgere synes det er vanskelig å finne nye prospects og leads. Over 50 prosent synes det er vanskelig å komme tidlig nok inn i sin potensielle kundes kjøpsreise.

Hva syns du er vanskelig i salg 2022

Les også: Hva er det vanskeligste i B2B-salg?

Derfor er det viktig å legge seriøs innsats i å generere leads fra all trafikken på nettsidene, når dere for eksempel:

 • Skriver bloggartikler
 • Tar opp video for å promotere et nytt produkt
 • Lager landingsside for den nye e-boka
 • Inviterer til frokostseminar
 • Skriver nyhetsbrev

Det er gylne muligheter til å skape salgsmuligheter for selgerne deres. Slik gjør du:

Høy kvalitet på innholdet

Mange synes at det de lager selv er veldig bra. Er det egentlig det? For at en tekst skal være egnet til å generere leads, så må flere ting klaffe:

 • Skriver dere om kundene sine problemer og muligheter? Eller bare lister dere opp produktfordeler og egenskaper som dere legger vekt på?
 • Har innholdet verdi for kunden og viser at dere er eksperten kunden kan stole på? Eller er det mest tomsnakk og egenreklame?
 • Flyter språket godt, er det ingen stavefeil og er setningene grammatikalsk riktig?

Les også: Godt språk skaper tillit i B2B-markedsføring

For at kvaliteten skal bli god nok, så er du vanligvis avhengig av å koble fagfolk som kan det tekniske og markedsavdelingen som kan skrive.

Har du ikke gode fagfolk som kjenner kundenes kunnskapsnivå, så er risikoen stor for at det faglige innholdet i teksten blir for lett – eller motsatt, for krevende.

Relevante overskrifter

Du har 5-10 sekunder på å fange oppmerksomheten hos dine potensielle lesere, når de skummer gjennom e-posten eller LinkedIn-feeden. Lykkes du ikke da, så går ditt potensielle lead en annen vei.

Overskriften må fange oppmerksomheten, være tydelig og relevant. Du må fortelle hva leseren kan forvente. Innholdet er nødt til å stemme overens med forventningen du skaper i overskriften.

Ingenting irriterer mer enn lokke-overskrifter om «ny teknologisk revolusjon», som ikke holder det de lover.

Anbefalt: Bli synlig i Google: Små endringer i overskriften gjør stor forskjell

Presise ingresser

En ingress er det første avsnittet etter overskriften. Det samme gjelder på en video. Tenk at ingressen er teksten som bygger bro mellom overskriften og innholdet. Broen må bære godt, og det må være tydelig hvor den leder hen.

Gjør ingressen enkel og tydelig. Du må få frem hovedpunktene du ønsker å formidle. Les ingressen i denne bloggartikkelen. Den er enkel og tydelig:

 • Hva teksten handler om?
 • Motiverer til å lese
 • Hva du kan forvente

Dette får du svar på i løpet av tre korte setninger.

Metatekst

Hvis du glemmer metatekst, eller du bare skriver dem i blinde, så går du glipp av muligheter til å generere leads og kunder.

Metatekst er nesten det samme som ingressen, men den viser ikke i selve artikkelen. Metateksten har ett, enkelt formål: Det er de 2-3 korte setningene som viser i søkeresultatet på Google, rett etter tittelen (overskriften).

Metateksten skal selge inn selve artikkelen. Målet til metateksten er at du skal klikke. Du har 320 tegn til rådighet, så ordene du velger må være konkrete, direkte og oppfordre til handling.

Nøkkelord

For at din artikkel skal bli funnet av potensielle kunder som leter, så er det viktig at du forstår hvilke nøkkelord de bruker når de søker på Google, YouTube, LinkedIn og andre steder. «Vedlikehold av rørsystemer» for eksempel.

Nøkkelordet i teksten du nå leser er «generere leads». Ganske smalt, for det er ikke mange som googler etter det. Til gjengjeld, så har de en klar intensjon. Så hvis denne teksten blir funnet, så er det ganske sannsynlig at de vil ha nytte av å prate med oss.

Men tilbake til saken: Nøkkelordene må du bruke i overskriften, i adressen (URL’en), metateksten og i selve teksten. Men ikke overdriv! Teksten må flyte fint. Du skriver først og fremst for mennesker – ikke søkemotorer.

Tips: Synlig på Google: Hva er forskjellen på SEO og SEM?

Enkelt å dele

Sørg for at det finnes delingsknapper for sosiale medier og e-post i alt innhold. Forbløffende mange selskaper (eller byråene deres) glemmer dette. Det er dumt, for innhold som blir delt av andre har veldig høy verdi.

Tenk selv: Du stoler mer på dine venner og kollegaer som deler en artikkel, enn når forfatteren deler den samme artikkelen.

Handlingsoppfordring

For å generere leads trenger du en mekanisme som får din potensielle kunde til å identifisere seg, i bytte mot verdifull informasjon. Det vanligste er å lage en slags banner (en call-to-action), som leder besøkende til en landingsside for å fylle ut et skjema.

Det er også viktig at innholdet på landingssiden stemmer med artikkelen. Har du blogget om «svake punkter i et rørsystem» så er det veldig bra å tilby sjekklisten «vedlikehold av rørsystemer», men ikke «ABC i sterkstrømselektro».

Til sist: Sørg for at det er enkelt for leseren å fylle ut skjema. Be om akkurat nok opplysninger, som e-post, navn og gjerne stillingsbeskrivelse. Helst ikke mer. Verdien du leverer må stå i stil med det du ber om å få tilbake fra leseren, med god margin.

Hvor mange av disse syv tipsene hadde du gjennomført på nettsidene deres fra før? Har du kanskje tips om flere? Skriv gjerne en kommentar nedenfor, det blir vi ekstra glade for!

 

Klikk og last ned 10 bud for Digital Markedsstrategi

avatar

Øyvind Jacobsen

Øyvind er forretningsrådgiver og daglig leder i Leadify, og har mange års erfaring med forretningsutvikling, salg og markedsføring. Slår du opp "livsnyter" i ordboka finner du Øyvind. Han verdsetter fritid. Han elsker å bruke hendene. Å gjøre noe, enten det er å banke på gammelt trehus, grave litt i hagen, lage kreativ mat og selvbrygget drikke.

KOMMENTARER

RELATERTE INNLEGG