<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
LeadFeed
Kontakt
Meny
LeadFeed
Kontakt

Inbound marketing for B2B: Gjøre selv eller overlate til byrå?

av Øyvind Jacobsen, den 25.april.2017

Det vanligste spørsmålet fra bedrifter som vurderer å starte med Inbound marketing og salg, er "Hvem skal gjøre jobben?". Deretter: "Klarer vi å følge opp, over tid?"

Joda, en skikkelig satsing krever en innsats for å skape resultater i praksis:

 • Dere bør lansere 1-2 bloggartikler per uke, med høy kvalitet
 • Artiklene må produseres ut fra en klar strategi, lagt på forhånd
 • Alt innhold skal publiseres slik at det blir funnet på nettet av deres potensielle og eksisterende kunder, samtidig som dere bygger opp verdifulle kundedata
Lesetips: Derfor bør bedriften starte å blogge nå.

Vart du skræmt no? Håper ikke det! Du må bare vite hva du går til, før du starter med inbound. Det er så lett å se seg (halv)blind på fordeler:

 • Skalerbar maskin for å generere leads. Er på jobb døgnet rundt, hele året
 • Langsiktig investering. Stadig bedre avkastning med tiden
 • Det nærmeste en bedrift på B2B-markedet kommer en alt-i-ett løsning for markedsføring og salg, hvor du i tillegg kan kutte ut mye annet

Les også: Hvor lønnsomt er Inbound marketing og salg i B2B?

Men ingenting skjer av seg selv. Derfor: Hva krever det? Hvilke alternativer har du, for hvem som bør gjøre jobben? Vi avrunder med noen bonus-tips.

1. Gjøre alt selv

Mange bedrifter lurer på om det er mulig for et eksternt byrå å skrive bloggartikler for seg, med høyt faglig nivå. - Det er vel ingen som kjenner faget, virksomheten og bransjen bedre enn dere selv?

Tja. Kanskje 'en pluss en kan bli tre?' Profesjonelle tekstforfattere har erfaring og arbeidsmetodikk. De kan skrive svært komplekst fagstoff, sammen med deres fagfolk. Kikk på Odfjell Well Services sin blogg.

Et annet argument for å gjøre det selv kan være å spare penger. Tenk gjennom:

Inbound marketing for B2B: Gjøre selv eller sette ut til byrå

 • Har du skikkelig gode skrivefolk? Hvis dere skal blogge 1-2 ganger per uke, så trenger dere like mange tekstforfattere. Minimum. På grunn av kapasitet, kvalitet, variasjon og sårbarhet
 • Har de tid? En fersking bruker minst en dag på ett blogginnlegg, etter hvert noe mindre. En profesjonell tekstforfatter bruker kortere tid og har alltid satt av tid i sin redaksjonelle kalender
 • Dere må forstå inbound, fullt ut. Bloggartikler skal ikke være produktpushing, men fremstå hjelpsomme og nyttige for mottaker i den kjøpsfasen de er i.

Mulige fordeler med å gjøre alt selv, kan være å spare penger. Dere er utvilsomt sikret faglig kvalitet. Mange blir også motivert av å formidle.

Mulige ulemper er varierende kvalitet på teksten. Mange fagfolk er ikke flinke til å skrive (slik at andre forstår), bryr seg lite om marketing og det kan være krevende å holde koken over tid.

2. Overlate jobben til byrå

Flere potensielle kunder ser verdien av at profesjonelle tekstforfattere produserer blogginnholdet. De har lang trening i å formidle fagstoff på mange ulike fagfelt til forskjellige målgrupper.

Å overlate jobben til et byrå  betyr likevel at dere må gjøre en del. Selv det beste byrået er avhengige av deres faglige råstoff, kjennskap til kunder og markedet, samt kvalitetssikring.

Omtrent slik lager et byrå en bloggartikkel:

 • Tekstforfatter intervjuer kundens fagekspert, sender første utkast tilbake
 • Kunden gir tilbakemelding, tekstforfatter skriver første komplette utkast
 • Nye tilbakemeldinger og siste korrektur. Illustrasjoner

Kunden vil bruke om lag halvannen time i snitt, per artikkel. Selv om byrået gjør det meste, så er det likevel deres fagperson som er offisiell forfatter av innlegget når det blir publisert. Dere er kilden til kunnskapen.

For bedriftens fagfolk er dette en ekstra motivasjon, samtidig som det synliggjør bedriftens kompetanse og bygger en posisjon som tankeleder i deres bransje.

Mulige fordeler: Fleksibilitet (skalerbarhet). Høy kvalitet på skrivingen, sikrer kontinuitet over tid og regelmessig publisering av fagartikler, i henhold til redaksjonell kalender.

Mulige ulemper: Kan koste noe mer, sammenlignet time for time. Noen bedrifter er også usikre på hvor mye de bør sette ut, rent strategisk.

Mer om disse vurderingene kan du lese i Hvordan bygge fremtidens markedsavdeling for B2B? og Hvordan ansette en markedssjef (CMO)?

En tredje variant kan være å kombinere alternativ 1 og 2, altså at bedriften skriver en del av bloggartiklene selv. Flere gjør det, etter nærmere fordeling.

3. Mimimum?

Et minimum for bedriften, er å ivareta to hovedroller i en satsing på inbound marketing for B2B:

 1. Strategi. Ansvar for målene og gjøre de riktige veivalgene på markedsstrategi i forkant og underveis
 2. Forfattere. En håndfull forfattere (fagpersoner) som bidrar med faglige innhold til bloggartikler og innholdstilbud (e-bøker og slikt)

Selve skrivejobben kan dere altså overlate til byrået, sammen med daglig oppfølging av de tekniske sidene av inbound  (verktøyene) og hvordan innhold optimaliseres for maksimal spredning på nettet.


Fremdeles ikke skremt? Supert. Men det er likevel ikke sikkert at inbound er et godt business case for akkurat din bedrift. Alle er forskjellige.

Klikk og finn en ledig tid i min kalender. På 30 minutter kan vi finne svaret sammen, helt uten forpliktelser for deg: Er inbound marketing noe for dere?

Klikk og sjekk ledig tid for rådgivning

 

 

I samarbeid: MarkedsPartner og HubSpot

Tema:Inbound Marketing

Kommentarer

LeadFeed

- Stedet hvor nytenkende markedssjefer, salgssjefer og ledere går for inspirasjon og kunnskap om å skape lønnsom vekst og glede på jobben.

Klikk og last ned 10 bud for Digital Markedsstrategi

Abonner på nye artikler: