<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Lage nye nettsider? Er WordPress best, eller hva med HubSpot CMS?

4 min lesetid
7.november.2017

Lage nye nettsider? Er WordPress best eller hva med HubSpot COS?

WordPress er et populært valg for små og større selskaper som skal lage nye nettsider. Skal du også? Da bør du ta en kikk på HubSpot CMS.

Bilde: V1ctory_1s_m1ne

For de mindre tekniske av oss:

Hva er CMS (publiseringssystem)?

«Et publiseringssystem er et informasjonssystem for lagring, håndtering og organisering av innhold, og for publisering av innholdet på internett» (Wikipedia).

Det engelske ordet CMS, som betyr Content Management System - er altså programvareplattformen som nettsidene blir bygget i. CMS'en er med andre ord 'motoren under panseret'.

Hvorfor er valg av CMS viktig?

Blant annet, fordi valg av CMS setter ganske store føringer for hvilke muligheter du har til å lage nettsider som støtter ditt mål om vekst for selskapet. Derfor mener vi CMS er viktig. Derfor denne artikkelen.

Når nye nettsider kommer høyt på agendaen, så starter mange markedssjefer og særlig IT-sjefer med det tekniske: Hvilket CMS bør vi velge?

Noen liker WordPress. Noen elsker Episerver. Andre sverger til Joomla. Det går an å diskutere funksjoner og tekniske spesifikasjoner til du blir blå. Men du blir ikke særlig klokere.

Tips: B2B-nettsider: Gjett hva som er kundenes favoritt?

Spørsmål nummer 1

Her er et innspill: Spør heller, hva er det viktigste målet med nettsidene?

Dette spørsmålet henger tett sammen med mål nummer 1 for markedskommunikasjonen til selskapet ditt. Det er som regel ett av to:

  1. Branding
  2. Generere leads

For de aller fleste selskaper på B2B-markedet er svaret nr. 2, generere leads. Les mer om det her: Spørsmål nummer 1 som gir B2B-markedsføring retning, fart og resultater.

- Er målet å generere leads, så setter det klare føringer for hvordan nettsidene bør utformes, også valg av CMS. Riktig CMS kan bety mye for om du når det overordnede målet.

Det første først: For å generere leads, må alt innhold på nettsidene være bygget for å konvertere. Innholdet skal altså spille en bestemt rolle, for å lede prospects og leads videre langs sin kjøpsreise.

HubSpot CMS er designet fra bunn av med tanke på nettopp denne jobben, at hjemmesiden skal fungere best mulig i et program for inbound marketing og salg.

Anbefalt: Hvordan kan nettsidene bli deres råeste B2B-selger?

Derfor er det viktig å vurdere HubSpot CMS, når dere først har nettsider på agendaen.

Vi snakker av egen erfaring: Leadify bruker WordPress på «den statiske» nettsiden (hjemmesiden) og HubSpot som CMS på alt annet: Blogg, landingssider, chat, marketing automation, CRM, rapporter og så videre. WordPress og HubSpot funker flott sammen. Men vi kommer trolig til å bytte til HubSpot på alt.

Hvorfor? HubSpot er ikke bare et godt CMS, isolert sett. Det kommer virkelig til sin rett når det spiller sammen med hele inbound-programmet for å trekke til seg besøkende, konvertere dem til leads og modne disse frem til salgsmuligheter (salgskvalifiserte leads).

Ett av de vanligste argumentene for WordPress er at det er så billig.

1. Lav inngangspris kan fort bli dyrt

Å komme i gang på WordPress er i utgangspunktet nokså enkelt og billig. Kanskje en tusenlapp årlig for selve malverket (designet)? Det er i beste fall starten på et langt og komplisert regnestykke.

Skal du generere leads, så har nettsiden en sentral rolle i å skape vekst for selskapet dittSkal du bruke WordPress til en slik jobb, så oppdager du fort at du trenger funksjonalitet som krever teknisk innsikt og ikke minst – et saftigere budsjett.

Du vil trenge en rekke plugins (programtillegg) som kompliserer det tekniske betydelig og koster en del, dersom du skal ha skikkelige saker.

I HubSpot derimot, er all slik ekstra funksjonalitet inkludert. Du trenger ikke kjøpe alle disse tingene som får nettsidene til å leve, det vil si konvertere og modne fremmede besøkende til salgskvalifiserte leads.

Her er en utfyllende sammenligning av WordPress og HubSpot som CMS.

Ikke for å svartmale: Men skal du gjøre noe tilsvarende i WordPress, så må du ta høyde for ukes- eller månedsvis arbeid med spesialtilpasninger på design og koding – bare i utviklingsprosjektet.

Da bør du spørre:

  • Har jeg den tekniske kompetansen? Har andre på huset kompetansen som trengs?
  • Er jeg villig til å kjøpe kompetansen eksternt? Er det fornuftig?

2. Enkelt brukergrensesnitt og vedlikehold gir lave kostnader

Som CMS er det mye grunnleggende bra med WordPress. Som sagt, vi trives godt med vår hjemmeside. Men der går grensen - en nokså statisk hjemmeside.

En liten endring i en ende av WordPress-installasjonen (for eksempel et skjema) gjør at du må sjekke alle andre deler (for eksempel animasjon), for å være sikker på at ikke det ble påvirket negativt.

Sånn blir det dessverre, når du har mange plugins. De fleste har det. Selv på en så enkel og statisk side som leadify.no (bare forsiden) har vi syv plugins koblet på WordPress.

Med HubSpot COS slipper du alt dette. Alt henger sammen og er testet, før du slipper til. Og alle endringer du gjør, kan du sjekke i sanntid.

Du trenger svært lite teknisk kunnskap for å gjøre rimelig avanserte ting i HubSpot. Ett eksempel er såkalt «smart content», som betyr at forskjellige besøkende vil oppleve forskjellig innhold på nettsidene.

Avanserte saker, som er veldig enkelt å utføre – helt uten plugins, i HubSpot. Det sier seg selv at brukerterskelen og vedlikeholdskostnadene blir betydelig lavere.

3. Det enkle er ofte det sikreste

Ja, WordPress er verdens mest populære CMS. Det er også det mest sårbare. Mange plugins er en stor risikofaktor – ikke bare for selskapet ditt, men også besøkende på nettsidene.

Om ikke sikkerhet alltid har vært viktig, så ble det potensielt virksomhetskritisk med GDPR som ble innført i mai 2018Hva er GDPR (nye regler for personvern).

Vi skal ikke påstå at sider bygget i WordPress og hostet med SSL (Secure Socket Layer) nødvendigvis er usikre. Poenget er at når du ikke trenger plugins i HubSpot COS, så har du gjort livet for deg selv og IT-avdelingen betydelig enklere. Det enkle er ofte det sikreste.

Når alt kommer til alt, så vil du ønske et CMS som er en best mulig teknisk plattform for å skape økt lønnsomhet og vekst for selskapet ditt, samtidig som alle data er best mulig beskyttet.

 

New Call-to-action

 

 

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er