<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content
Hvordan treffe din målgruppe med LinkedIn annonser i 2020?
Charlotte Kleming20.august.20206 min read

Hvordan treffe din målgruppe med LinkedIn annonser i 2020?

Hvordan treffe din målgruppe med LinkedIn annonser i 2020

Ønsker du å nå ut til et større publikum og trenger raske resultater? Da er annonser på LinkedIn verdt å vurdere. Hva er en LinkedIn annonse? Hvordan gjøre de riktige valgene når du setter opp annonsen, slik at du når dine mål og treffer din målgruppe?

LinkedIn er en viktig plattform for B2B-selskaper som ønsker å få relevant webtrafikk, engasjement på sosiale medier og leads av høy kvalitet gjennom betalt annonsering på sosiale medier.

Annonsering på LinkedIn fungerer på samme måte som Facebook, Google og andre annonseringsplattformer. Du sender en annonse gjennom et slags budsystem. Dette lar deg vise din kommunikasjon til din målgruppe. 

Hvordan fungerer det?

Å komme i gang med annonsering på LinkedIn er en totrinnsprosess:

 1. Sett opp din LinkedIn-kampanje, og
 2. oppretter LinkedIn-annonsene dine mot denne kampanjen.

I dag finner du annonseringsplattformen til LinkedIn adskilt fra den vanlige plattformen med nyhetsfeed som du ser hver dag.

Sett opp kampanjebruker for LinkedIn annonsering

Du lager deg en annonsekonto gjennom LinkedIn Marketing Solutions. Pass på at du skriver inn den tilknyttede LinkedIn-firmasiden hvis du har en.

Lesetips: Unngå svakhetene med LinkedIn Company Pages i B2B-markedsføring

Hvordan når du målgruppen din?

LinkedIn byr på mange muligheter og triks for at du skal treffe din målgruppe. Valgene du gjør i annonse-oppsettet bestemmer hvem som skal se din annonse i sin nyhetsstrøm.

Refleksjoner du må gjøre når du skal annonsere på LinkedIn er:

 1. Hva er målet med kampanjen
 2. Hvem er målgruppen?
 3. Hvilken type annonse vil du bruke?
 4. Hvor skal den være synlig?
 5. Hvilket budsjett og når, fra og til?
 6. Konverteringssporing

Last ned gratis guide: 10 bud for Digital B2B Markedsstrategi

I denne artikkelen skal vi gå gjennom det to første punktene, mål og målgruppe, og ta opp noen av de viktigste tingene du bør tenke på:

1. Hva er målet med kampanjen din?

Før du tar stilling til målgruppe må du tenke på hva du ønsker å oppnå: Hvilken handling (call to action) skal annonsen utløse?

I LinkedIn finnes det tre overordnede kampanjetemaer: Bevissthet (Awareness), Vurdering (Consideration) og Konverteringer (Conversions). Under disse temaene finner tilgjengelige kampanjemål. Hvor i kjøpreisen ønsker du å treffe målgruppen din?

Les også: Hvordan lage riktig innhold til B2B-kundenes kjøpsreise?

Hva ønsker du å oppnå? 

 • Flere følgere til deres bedriftsside på LinkedIn?
 • Konvertere (sende) publikum over til nettsiden din?
 • Samle leads direkte?

Hva er målet med LinkedIn kampanjen din?

Vi legger til grunn at de fleste bedrifter (kanskje utenom de aller minste) ønsker enten 1) å få flere leads eller 2) å sende publikum over til sin nettside (for å få flere leads).

Anbefalt: 5 LinkedIn tips: Hva er viktigst når du ønsker B2B-leads og salg?

Eksempel på konvertering til nettsidene deres kan være et innholdstilbud, at du har en e-bok som du ønsker at målgruppen skal laste ned.

Da er det disse som blir din primære målgruppe for LinkedIn-annonsen. Nå skal vi se på hvordan denne målgruppen kan bli veldig spesifikk:

2. Hvem er målgruppen?

Å velge målgruppe fungerer på samme måte, uavhengig av hvilket kampanjemål og hvilken annonsetype du velger.

Når du først ser på mulighetene for målretting på LinkedIn, og det er mange, da er det naturlig å ville være så konkret som mulig. På den måten kan du virkelig sikte deg inn på de viktige konverteringene, ikke sant?

Det er en god tanke, men hvis du velger for smalt publikum, vil du gå glipp av verdifull læring og begrense rekkevidden betydelig. Da gjelder det å finne rett målgruppe, uten å bli for spesifikk.

Etter hvert som du legger til ulike kriterier og filter på målgruppen din, vil du se et anslag over det potensielle publikummet som er valgt. LinkedIn skriver selv at de fleste vellykkede kampanjer har et publikumsområde mellom 60 000 og 400 000 personer. 

Med flere valg, både inkludering og ekskludering, vil du snevre målgruppen inn.

Segmentering av målgruppe på LinkedIn annonsering

Lokasjon og språk

Du også velge minst ett sted for annonsene dine. Du kan filtrere nedover ved hjelp av land, fylke eller by for å holde deg til nærområdet ditt eller målrette annonsen mot spesifikke områder utenfor. Du bør også definere hvilket språk målgruppen din skal ha. Er annonsen din på norsk eller engelsk?

Alder og kjønn

På tilsvarende måte som kan du filtrere på målgruppens alder eller kjønn, hvis for eksempel din målgruppe er beslutningstakere som domineres av menn i 40- eller 50-årene.

Selskap / Firma

Hvis målgruppen din har en bestemt arbeidsgiver, kan du målrette på selskapsnavn. Dersom målgruppen din ikke har en konkret arbeidsplass, er det en rekke andre kriterier du kan målrette mot. F.eks basert på en eller flere bransjer eller firmastørrelse.

Utdanning 

Hvis du ønsker å målrette mot personer som har en bestemt utdanning, kan du målrette annonsene dine basert på skoler, fagfelt eller gjennomført grad.

Jobberfaring 

Du kan velge bestemte stillingstitler eller velge mellom jobbfunksjoner, ansiennitet og jobberfaring.

I LinkedIn kan du filtrere med jobbfunksjon og ansiennitet

Kanskje din bedrift er på jakt etter helt spesifikke kontakter hos kundene, som for eksempel innkjøpssjefer? Da kan det fungere å filtrere på stillingstittel. Men vær obs på at kjært barn har mange navn. Personas med samme funksjon kan bruke veldig ulike stillingstitler. Tenk bare på purchasing, innkjøp, procurement, -sjef, -direktør og så videre.

Egenskaper 

Målgruppen din kan også ha bestemt kompetanse, for eksempel markedsføring, regnskap eller prosjektledelse. Tenk på hvem målgruppen din er, og hvilke typiske egenskaper de kan ha. Deretter bruker du annonsen til å målrette mot personer med lignende funksjoner.

Les også: Hva er Personas? Hvorfor er personas så viktig i B2B markedsføring?

Interesser 

LinkedIn gir deg mulighet til på engasjere deg i grupper med likesinnede fagfolk på tvers av bransjer, trender og temaer. Vet du at målgruppen din er interessert i en spesiell type gruppe, kan du målrette mot medlemmer av denne.

Hvordan skal du treffe din målgruppe?

Med så mange kombinasjoner å velge mellom, kan det være vanskelig å vite hvordan man finner målgruppen som fungerer best for innholdet ditt.

Du trenger ikke å bruke alle disse alternativene, men jo mer spesifikke kriteriene dine er (uten å gå for langt), desto mer relevant er det sannsynligvis for publikummet du velger – og derfor mer sannsynlig er det at du har en bedre avkastning.

Husk å lagre målgruppen som en mal for fremtidig bruk

Mulighetene på LinkedIn er altså mange, både til å rote seg skikkelig bort og til å treffe målgruppen veldig presist. Kanskje det mest spennende med LinkedIn er å treffe en veldig definert målgruppe som du i liten grad har en relasjon til per i dag - altså trekke besøkende inn i "toppen av trakten".

Tips til markedssjefen: Sosiale medier i B2B-markedsføring: Hvilke nøkkeltall (KPI) bør du måle?

3. Test og lær

Når du har valgt målgruppen og starter kampanjen, holder du øye med resultatene for å se hvordan målgruppen reagerer. Det fine med digitale annonser som LinkedIn er at du ser med en gang om det funker slik du hadde tenkt. Du kanskje finjustere kriteriene dine, legge til flere begrensninger eller målrette mot et bredere publikum for å bedre resultater.
 

Det går også fint å kjøre flere annonser samtidig, mot samme målgruppe eller mot ulike målgrupper. Når du har funnet en oppskrift som funker, så kan du gjenbruke denne i fremtidige kampanjer.

Lykke til!


Annonser i LinkedIn er ett av mange virkemidler i en digital markedsstrategi. Hvis du vil lese mer, klikk og last ned denne e-boken: 
New Call-to-action

avatar

Charlotte Kleming

I Leadify er Charlotte Teamleder & Digital markedsfører. Hun skaper vekst og muligheter for våre B2B-kunder ved å designe en helhetlig strategi og markedsplan. Fokuset er å finne den rette miksen av verktøy (Hubspot) og aktiviteter på tvers av inbound markedsføring, salg og service

KOMMENTARER

RELATERTE INNLEGG