<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content
Sliter du med en teknisk nettside og blogg som ingen leser?
Øyvind Jacobsen7.september.20173 min read

Sliter du med en 'teknisk' nettside og blogg som ingen leser?

Sliter du med en teknisk nettside og blogg som ingen leser?

For å lykkes med inbound marketing må du skrive høykvalitets kunnskapsartikler i form av bloggposter. Dessverre leser kun 30 prosent* hele teksten til bunns. Resten skummer, eller dropper ut.

Er teksten veldig teknisk, så kan det blir ekstra vanskelig å holde på leserens oppmerksomhet. Her får du tips til hvordan nettopp dine tekniske bloggposter skal bli mer lest.

*Kilde: Hans-Petter Nygaard-Hansen: Nesten ingen leser alt lenger

Frykter du at vår anbefaling vil være å kutte ned på det tekniske innholdet i teksten, og erstatte det med mer lettlest og tabloid stoff? Frykt ikke.

- Teknisk informasjon er din beste venn for å gjøre bloggposten troverdig og verdifull. Det gjelder bare å bruke den tekniske delen av informasjonen riktig.

Tips: Hvorfor bør bedrifter blogge?

Husk: Du får kun en sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk. Du må fange leseren fra første øyeblikk, ellers mister du henne:

1. Gjør det kort

Det sier sitt, når vi vet at nesten halvparten skummer teksten. Hvis de i det hele tatt leser den. Dropp ordrike innledninger og omveier før du kommer til poenget.

Les gjerne: Starte blogg for bedriften din? 10 tips som hjelper deg i mål.

2. Få leseren til å stoppe og tenke

Prøv å bruke tall eller nyheter og gi dem en vinkling som vekker litt oppsikt.

Eksempel: I vår bransje (digital markedsføring og salg for B2B) er det et kjent faktum at rundt 96 prosent av kundene befinner seg på et tidlig stadie i sin kjøpsprosess. De skal ikke kjøpe riktig ennå, men de er i ferd med å erkjenne et behov, undersøke markedet, evaluere osv.

Det betyr at kun 4 prosent til enhver tid er kjøpeklar. Dette kan du vinkle på to måter:

  1. "Kun 4 prosent av kundene er klare til å kjøpe".
  2. "Markedssjefer gir blaffen i 96 prosent av sine potensielle kunder"

Du stoppet ved nr. 2 ikke sant? Men vær litt forsiktig. Det funker fint å bruke litt dramatiske grep i starten av en tekst, men mange gjentar disse grepene til det kjedsommelige. Kom deg videre.

Det samme gjelder populære sitater som flyr rundt på nettet. Ja de kan treffe en nerve, men mister sin kraft når de blir gjentatt ofte nok:

Sliter du med en 'teknisk' nettside og blogg som ingen leser?

I en bloggtekst må du tilføre mer substans.

3. Beskriv kundens problem

Din potensielle kunde sin kjøpsprosess starter med å erkjenne et problem eller en mulighet. Deretter søker kunden på nettet etter løsning.

Det kan for eksempel være en lakseoppdretter som sliter med at noten gror igjen. Det betyr ikke at du skal dytte inn søkeord (nøkkelord) om 'laksenot' og 'grønske' i hele blogg-teksten din. Du må vise empati.

Vis at du forstår kundens situasjon. Vis at du forstår at oppdretteren sitt egentlige problem er sviktende fiskehelse, på grunn av lav gjennomstrømming av friskt sjøvann i noten. Da bygger du tillit.

4. Foreslå løsning

Når du har demonstrert at du forstår din potensielle kunde sine problemer, så posisjonerer du samtidig ditt selskap som en potensiell partner som kan løse det.

På dette stadiet har du muligheten til å lede kunden i retning av dere som en aktuell leverandør. Vær klar på hvorfor du ønsker å hjelpe, hva som skiller dere fra konkurrentene og nøyaktig hvorfor løsningen du beskriver i bloggposten er relevant for kunden.

Det er først nå at den tekniske delen av innholdet på nettsiden og bloggen virkelig kommer til sin rett.

Tips, kikk på Hvordan kan Marketing lage godt innhold for B2B, uten å være ingeniør?

5. Dokumenter løsningen, rent teknisk

Kunden kjøper ikke nødvendigvis budskapet ditt, selv om du har vist at du kan beskrive deres problem på en troverdig måte og har et bra forslag til løsning.

Du er nødt til å gi en troverdig beskrivelse av løsningen, rent teknisk. Men legg merke til at den tekniske beskrivelsen kommer som nummer fem i rekken, ikke som nummer en.

Les også: Slik lager du overbevisende case-studier (kundecase) for B2B.

Det er vår klare anbefaling at bloggposter med mye teknisk informasjon blir bygget opp etter strukturen i den fem punktene i denne artikkelen.

Det er stor forskjell på å skrive en bloggtekst om at en not-vasker klarer å rense 1,5 kvadratmeter not per minutt (teknisk vinkling), sammenlignet med at not-vaskeren øker gjennomstrømmingen med 20 prosent, noe som reduserer dødeligheten til fisken med inntil 10 prosent.

Poenget er at du må ta på alvor at mange lesere, selv de med høy teknisk innsikt, blir skeptisk hvis du starter en bloggpost med å gå rett i de tekniske detaljene på løsningen – uten at leseren forstår hvorfor.

Vi mennesker blir mer motiverte for å sette oss inn i noe nytt, hvis vi først får vite hvorfor løsningen er relevant for deg. Why change?


Nysgjerrig på mer? Sjekk ut: 

New Call-to-action

 

avatar

Øyvind Jacobsen

Øyvind er forretningsrådgiver og daglig leder i Leadify, og har mange års erfaring med forretningsutvikling, salg og markedsføring. Slår du opp "livsnyter" i ordboka finner du Øyvind. Han verdsetter fritid. Han elsker å bruke hendene. Å gjøre noe, enten det er å banke på gammelt trehus, grave litt i hagen, lage kreativ mat og selvbrygget drikke.

KOMMENTARER

RELATERTE INNLEGG