<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 tips: Hvordan måle om din B2B-nettside skaper resultater?

4 min lesetid
24.mai.2018

5 tips_Hvordan måle om din B2B-nettside skaper resultater

Hvordan vet du at nettsiden din skaper resultater for selskapets inntekter og lønnsomhet? Mange markedssjefer har ikke et godt svar på dette spørsmålet.

Det er heldigvis enkelt å måle, så det er bare å sette i gang.

Først – en forutsetning: Du er markedssjef i et selskap på bedriftsmarkedet, altså du har ansvaret for deres B2B-markedsføring. Ditt mål er å generere leads, blant annet fra nettsidene.

Det viktigste du kan gjøre for å skape resultater, er nemlig det: Å trekke besøkende til nettsidene for å generere leads. Du leverer salgsmuligheter til selgerne: Salgskvalifiserte leads.

Alle markeds- og salgssjefer på B2B-markeder som olje og energi, teknologi og produksjon vet at:

  • Nettsidene deres (via Google-søk) er en av B2B-kundene sine 3 viktigste kilder til informasjon, i forbindelse med innkjøp
  • At verdien av ETT slikt salgskvalifisert lead kan være millionbeløp

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Markedsføring og Salg

Hvordan måle resultatene av innsatsen på din B2B-nettside? Det er heldigvis enkelt: Bruk nøkkeltallene i statistikk- og analysefunksjonene i din verktøypakke.

(Her bruker vi eksempler fra HubSpot, som er hovedverktøyet til digital markedsføring hos Leadify. Tilsvarende finnes i de fleste verktøy på markedet, så ikke fortvil om du ikke bruker HubSpot).

Slik gjør du det:

1. Antall besøk (sessions)

Mange påstår at antall besøk har liten verdi, så lenge du ikke kan måle om det blir kunder ut av det. Det er litt riktig. Og litt feil. Nei, det går ikke an å si at forbedring A på nettsiden gir resultat B på antall besøk.

Men antall besøk er likevel en svært viktig indikator på om du har et annet problem: Hvis trafikken faller, så er det et varsel om at du bør dukke dypere ned for å finne en underliggende årsak til trafikksvikten.

Antall besøk er viktig, for å måle den totale veksten på nettsidene, som er selve grunnlaget for å generere leads.

2. Kilde (source)

Dette nøkkeltallet forteller hvor trafikken kommer fra. Når du bryter ned på de ulike kildene, så får du en veldig god pekepinn på hvor godt hele B2B-markedsstrategien din fungerer:

  • Organisk trafikk er de som finner dere via søkemotorer som Google, Bing eller Kvasir
  • Inngående lenker (referrals/inbound links) er andre nettsider som lenker dere, slik at det skaper trafikk. Slik trafikk er verdifull, for Google & co vil rangere dere enda høyere
  • Sosiale medier er klikk fra folk som får innholdet ditt (for eksempel en bloggartikkel) opp i sin feed på LinkedIn, Facebook eller andre steder
  • E-post er, ja nettopp – trafikk fra e-postene som dine følgere abonnerer på
  • Direkte trafikk er de som skriver adressen rett i nettleseren, har bokmerket sidene eller kommet inn via en lenke uten sporing, for eksempel fra en e-post eller et dokument

Her er et eksempel fra Leadify. All trafikk er organisk, det vil si 100 prosent 'inbound marketing':

HubSpot_Sources_Leadify

Fargen på stolpene har den samme rekkefølgen som listen over, sett ovenfra. Organisk trafikk fra søk er klart største kilde, med sosiale medier som god nummer to.

3. Konverterings-rater

Som nevnt i første punkt, antall besøk på en nettside blir skikkelig verdifullt når besøkende fyller ut et skjema på en landingsside, i bytte mot et verdifullt innholdstilbud – som en e-bok, guide eller sjekkliste, som er relevant i jobben til den besøkende.

Lurer du på: Hva er en landingsside?

God konvertering er helt kritisk for din evne til å generere verdifulle leads fra nettsidene.

Jo høyere konvertering, jo bedre. I Leadify har vi en konverteringsrate mellom 35-50 prosent på landingssider, som blir regnet som ganske bra.

Det betyr at inntil halvparten av alle som klikker på en Call-to-Action (banner) på en bloggartikkel og inn til en landingsside, går videre til å fylle ut skjema og laste ned innholdstilbudet.

Tips: Hvordan lage CTA (call-to-action) for å generere leads?

4. Antall indekserte sider i søkemotorene

Dette nøkkeltallet viser hvor mange av dine sider som søkemotorene (Google & co) har funnet, registrert som en del av ditt nettsted og som har fått minst ett besøk, fra organisk søk.

Les gjerne: Hva hvis dine nye nettsider ikke er synlige i Google?

Hvordan finner du dette tallet? Skriv ‘site:yourcompany.com’ i søkefeltet i Google, så får du svar på ca. 0,25 sekunder.

Prøv å google ‘site:feed.leadify.no’, da ser du at bloggen du nå leser i skrivende stund har 259 indekserte enkelt-sider.

Å drive en business-blogg er en glimrende måte å øke din tilstedeværelse der hvor kundene deres befinner seg: På søk i Google og andre steder etter verdifull og hjelpsom informasjon i jobben sin.

Anbefalt: For å kome øverst i Google, må du forstå mennesker foran teknikk (SEO)

5. Antall nye leads (kontakter)

Nye leads er også et kritisk nøkkeltall, som gir verdifull innsikt for deg:

  • Av alle besøkende, klarer dere å fange interessen til mange nok?

Hvis ikke et sted mellom 1-4 prosent av alle besøkende blir kontakter (leads) hos dere, så bør antakelig du lete etter flere konverteringsmuligheter rundt på nettsidene.

  • Hva er forholdet mellom ‘nye kontakter’ og ‘markedsførings-kvalifiserte leads’ (som følger/abonnerer på innhold)?
Hvis forholdet er under ca. 4:1, så indikerer det at dere ikke trekker det rette publikummet (personas) til nettsidene. Vurder å endre kommunikasjons-strategi, på for eksempel måten dere skriver bloggartikler

Å holde øye med disse fem nøkkeltallene er en enkel måte å måle resultatet av din strategi for digital B2B-markedsføring, for å justere etter behov.

Her kan du laste ned en e-bok om digital markedsføring:

Klikk og last ned 10 bud for Digital Markedsstrategi

 

Bilde: rawpixel på Unsplash

 

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er

google-site-verification: google1cb189f7726409d9.html