<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bør webinarer være en del av din B2B-markedsplan?

4 min lesetid
5.april.2024

Vi har vel alle deltatt på et webinar? Du har kanskje til og med ledet et? Eller vært med på å skrive manuset? 

I denne artikkelen vil du få det du trenger for å kunne svare på ett spørsmål.

Bør webinarer være en del av din B2B markedsplan?

Kortversjonen
  1. Styrker merkevaren: Webinarer gir en unik mulighet for toveis dialog med ideelle kunder, hvor du kan dele innsikt og kunnskap, styrke din posisjon som ekspert, og engasjere ditt publikum. Dette bidrar til å bygge merkevarens autoritet og gi innsikt i kundenes behov.

  2. Bygger tillit: Ved å adressere spesifikke problemstillinger og utforske nye trender gjennom webinarer, kan bedrifter bygge relasjoner og tillit med potensielle og eksisterende B2B-kunder, posisjonere seg som pålitelige rådgivere.

  3. Genererer høykvalitets leads: Webinarer tiltrekker seg kvalifiserte leads gjennom registrering og deltakelse, med en høy konverteringsrate. Interaksjoner under webinaret gir verdifull innsikt i deltakernes interesser, som kvalifiserer dem ytterligere som leads.

  4. Strategisk implementering i B2B-markedsplan: Effektiv implementering av webinarer krever identifisering av målgruppe, levering av verdi, og fremming av webinaret. Under webinaret, er interaktivitet og engasjement nøkkelen, mens effektiv oppfølging av leads og måling av suksess er viktig etter webinaret.

  5. Konklusjon: Webinarer kan være en kostnadseffektiv og effektiv del av B2B-markedsføringsarsenalen, forutsatt at de er nøye planlagt, gjennomført, og fulgt opp. Ved å fokusere på nøkkeltall for suksess, kan bedrifter forbedre sine webinar-strategier og akselerere salgsprosesser. 

 

 

De tre hovedfordelene med webinarer

Er webinarer nytt for deg? I så fall les førstHva er et webinar? Hvor genialt er webinar i B2B-salg?

Webinarer er en glimrende anledning til toveis dialog med dine ideelle kunder og kontaktpersoner. Her er tre fordeler som gjør det verdt for deg å vurdere:


🌟 Styrker merkevaren

Når du deler innsikt og kunnskap, styrker du din posisjon som ekspert i din bransje. 

Den umiddelbare toveis-kommunikasjonen gjør det mulig for deg å svare på spørsmål i sanntid, tilpasse din presentasjon basert på live feedback, og engasjere ditt publikum.

Dette engasjementet hjelper deg forstå dine kunder. Hvilke spørsmål har de? Hvilke utfordringer er det de søker svar på? Dette gir deg verdifull innsikt som du kan bruke senere slik at du tilfredsstiller kundenes behov.

🔨 Bygger Tillit 

B2B-kunder bruker lang tid og mye ressurser på sine kjøp/gjenkjøp.  Webinarer passer derfor perfekt til å levere verdifull innsikt og løsninger til dine potensielle kunder på ulike stadier av denne reisen.

Ved å tilby spesialisert innhold som adresserer spesifikke problemstillinger eller utforsker nye trender, kan du posisjonere bedriften din som ledende eksperter og pålitelige rådgivere i sin bransje.

Samtidig bygger du relasjoner og tillit med dine potensielle- og eksisterende kunder. Vinn- vinn!

Les også: Du må kjenne kundens kjøpsreise

⚡ Genererer høykvalitets leads

En av de største fordelene med webinarer er deres evne til å tiltrekke seg kvalifiserte leads. Deltakere som registrerer seg og deltar i et webinar viser allerede en høy grad av interesse for temaet, produktet eller løsningen du snakker om. 

Den gjennomsnittlige konverteringsraten for webinar-deltakere er 55 %. Når det gjelder konverteringsraten for å generere leads, blir 73 % av B2B-webinardeltakerne kvalifiserte leads

Videre kan interaksjonen under webinaret, som spørsmål og deltagelse i avstemminger, gi deg verdifull innsikt i deltakernes spesifikke interesser og behov, noe som ytterligere kvalifiserer dem som leads.

Les også: Hva er forskjellen på prospecting vs inbound leads

Implementering av Webinarer i din B2B-markedsplan

Ok, du tenker gjerne at webinarer faktisk er noe for deg? Her har du det du bør tenke på før, under og etter webinaret:

👈 Før

Identifiser din målgruppe: For å maksimere effekten av dine webinarer, er det viktig å identifisere og forstå din målgruppe. Innholdet skal treffe deres behov og interesser.

Tilby verdi: Ditt webinar bør løse et problem eller besvare spørsmål som er relevante for din målgruppe.  Levererer du verdi, bygger du tillit, etablerer selskapet ditt som en pålitelig ressurs, og øker mulighetene for konvertering.

Fremme webinaret: Effektiv markedsføring er nøkkelen til å sikre høy deltakelse. Bruk en blanding av kanaler - inkludert e-post, sosiale medier, og eventuelt betalt reklame - for å nå ut til din målgruppe. Klare og overbevisende CTAer (calls to action) er avgjørende for å motivere potensielle deltakere til å registrere seg.

Se video: Hvordan gjennomføre gode webinarer

👇 Under 

Interaktivitet og engasjement: For å maksimere verdien av webinaret, integrer elementer som live spørsmål og svar, avstemminger, og interaktive øvelser. Dette ikke bare holder publikum engasjert, men gir også verdifull innsikt i deres preferanser og interesser.

Les også: Webinar? Utstyret og programvaren du trenger

👉 Etter

Følg opp leads effektivt: Det er kritisk å ha en plan for oppfølging av leads etter webinaret. Ved å prioritere deltakere basert på deres engasjementsnivå, kan du sikre en mer målrettet og effektiv salgsprosess.

Måling av suksess: For å vurdere webinarets effektivitet, er det viktig å måle noen nøkkelindikatorer. Her har du noen KPI´s (nøkkeltall) som du kan bruke:

  • Påmeldingsrate
Dette tallet reflekterer effektiviteten av dine oppfordringer til handling (CTA) og landingssidens evne til å konvertere besøkende til registrerte deltakere.  

Målet for påmeldingsraten bør være minst 25 prosent, Ligger du lavere? Sjekk CTA, tekst og bilder på landingssiden og skjema. Ligger du høyere? Bra jobba!

  • Engasjement fra deltakerne
Vellykkede webinarer engasjerer publikum gjennom interaktive elementer som avstemminger og live chat for spørsmål og svar. Ideell varighet på et webinar er 20-30 minutter for å holde oppmerksomheten oppe.

  • Antall nye leads
Hvor mange registrerte deltakere som faktisk representerer nye potensielle kunder for din bedrift? Ikke alle registrerte vil delta live, så tilby opptak av webinaret.

  • Andel påmeldte vs. deltakere
Vanligvis vil det være en viss andel no-shows for et planlagt webinar. Å forstå dette forholdet kan hjelpe deg med å forbedre fremtidige webinarers tiltrekningskraft og deltakeroppmøte.

  • Videovisninger
Antallet personer som ser på webinaret live, kommer tilbake for å se det igjen, eller ser opptaket senere, kan gi en indikasjon på innholdets relevans og interesse fra målgruppen.

 

Denne innsikten kan hjelpe deg med å forbedre fremtidige webinarer og bedre forstå ROI.

Les også: Hvordan kan du som B2B-selger følge opp alle leads 100 prosent?

Konklusjon

Vi kommer tilbake til det; bør webinarer være en del av din B2B markedsplan?

JA!

Ved å utnytte webinarer strategisk, kan du engasjere deg med ditt publikum på en meningsfull måte, akselerere din salgsprosess og forbedre din markedsposisjon.

Suksess krever imidlertid nøye planlegging, gjennomføring, og oppfølging, samt en kontinuerlig innsats for å måle og optimalisere webinar-strategien basert på noen nøkkeltall.

Med riktig tilnærming kan webinarer bli en av de aller mest effektive og kostnadseffektive verktøyene i din B2B-markedsføringsarsenal!

Har du lyst på nyttige tips og praktiske råd fra A til Å om hvordan lykkes med webinarer? Trykk på bildet for å få tilgang til presentasjon og opptak fra vårt webinar om det å holde webinarer. Helt Inception, Christopher Nolan hadde vært stolt 👇

New call-to-action

 

#Salg2023 - Webinarer - til glede for dine kunder og prospects_M2

 

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er