<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

E-postmarkedsføring: Slik bygger du e-postliste med høy kvalitet

3 min lesetid
4.oktober.2018

E-postmarkedsføring: Slik bygger du e-postliste med høy kvalitet

På jobben foretrekker de fleste av oss e-post som kommunikasjonsform. Selv om e-post er populært, så er ikke uønsket reklame velkomment i innboksen - særlig ikke etter GDPR. Men det er fullt mulig å bygge en stor og god liste av mottakere som ønsker e-post fra deg.

E-post er faktisk en av de viktigste og mest effektive formene for markedsføring blant virksomheter på B2B-markedet. Men effekten faller dramatisk dersom din e-postliste over mottakere har dårlig kvalitet.

Les gjerne: E-postmarkedsføring: Fortsatt viktig, eller utgått på dato?

De beste listene består av mottakere som selv har meldt seg aktivt på som abonnent av dine e-poster, i motsetning til kjøpte e-postlister.

Selv om det tar tid å bygge en mottakerliste organisk på denne måten, så er det verdt innsatsen:

  1. Dine e-poster når i større grad frem til mottakerne sine innbokser, fordi ditt firmadomene får et godt rykte hos ISP- og spamfilter-leverandørene
  2. Frivillige abonnenter har en langt høyere tendens til å åpne og lese e-postene du sender
  3. Du er trygt innenfor de nye GDPR-reglene
Alle tre argumentene er gode nok grunner til å gjøre ting skikkelig.

Last ned gratis guide: 10 bud for Digital B2B Markedsstrategi

Her er noen tips du kan iverksette i dag:

1. Skriv bloggartikler og innhold med høy kvalitet

Dette er selve grunnmuren: Du er nødt til å ha noe attraktivt å by på.

Å publisere innhold som er faglig interessant for dine B2B-kunder er en glimrende måte å trekke til seg oppmerksomheten også hos potensielle kunder.

Sørg for at du i alle bloggartikler tilbyr en enkel måte for leseren å abonnere på oppdateringer på e-post når dere publiserer nye bloggartikler.

Det virker også veldig sterkt når en kollega anbefaler en bloggartikkel til en annen kollega. Sørg for at alle bloggartikler og e-poster har delingsknapper for sosiale medier og e-post.

Anbefalt: Hva er god e-post markedsføring for B2B-selskaper?

2. Abonnements-kryss i kontaktskjema

Dere har sikkert «kontakt oss» skjema og andre skjema mange steder på nettsidene. Hva med å legge til en enkel avkryssingsboks for e-postabonnement i alle skjema?

Bare pass på at boksen IKKE er avkrysset på forhånd, men vis besøkende respekt og la dem selv aktivt velge å abonnere.

3. Del kvalitetsinnhold i sosiale medier

Men kvalitetsinnhold mener vi fagartikler fra bloggen din, videoer og annet nyttig innhold som hjelper dine potensielle kunder – ikke reklame, det er minst like uønsket der som andre steder.

Sosiale medier som LinkedIn er en av de tre viktigste kildene til informasjon når B2B-kunder gjør innkjøp, ifølge Den store undersøkelsen av B2B-markedsføring i Norge, 2017.

LinkedIn og andre sosiale kanaler gir ikke bare stor spredning av ditt budskap  hos viktige målgrupper, det er også en måte å trekke til deg flere abonnenter på e-post.

4. Lenke til bloggen i ansatte sin e-postsignatur

Tenk hvor mange e-poster dine kollegaer sender hver dag? Det kan du utnytte til å legge inn en lenke til bloggen deres, nederst i e-postsignaturen.

Det er både en måte å spre det gode faglige innholdet på bloggen, samtidig som det blir enkelt å abonnere på e-poster ved nye bloggartikler.

5. Abonnements-knapp nederst på nettsidene

I dag er det vanlig å ha navigasjonslenker i seksjonen nederst på nettsidene (footeren). Det er mange besøkende som faktisk har for vane å bla seg rett til bunns på alle nettsider de besøker, for å finne det de leter etter.

Dette kan du utnytte. Legg inn et felt for e-postadressen og knappen «abonner» - enkelt og greit.

6. Husk “offline” verving av abonnenter

De fleste bedrifter på B2B-markedet deltar på minst et par messer eller holder seminarer og andre events i løpet av året. Her har du minst to muligheter til å rekruttere organiske abonnenter til e-postlisten din:

  • Samle visittkortene og send en e-post i etterkant, med tilbud om å abonnere
  • Lag en landingsside med skjema som dere har oppe på en laptop eller nettbrett, hvor dere tilbyr abonnement til besøkende

Å bygge e-postliste for markedsføring på denne organiske måten er ikke det enkleste, men det er ikke tvil om at det er en god investering som gir de beste resultatene over tid.

E-postmarkedsføring er en ingrediens i Inbound Marketing, som du kan lese mer om i denne guiden:

Klikk og last ned gratis guide: Inbound Marketing

 

Bilde: rawpixel  Unsplash

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er