<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hvordan skal du best forvalte neste års markedsføringsbudsjett?

4 min lesetid
21.september.2023

Ute i møterom og på kontorer rundt om landet, står det markedssjefer som ser ut vinduet mot høstvær og Q4, men med øynene fiksert på framtiden!

2024 nærmer seg med stormskritt, og de aller fleste av oss ønsker det samme; vekst.

Å oppnå den veksten krever visjon.

Hvor vil vi? Hva skal vi oppnå? Hva skal vi gjøre mer av? Hva kan forbedres?

I dag skal vi se på markedsføringen din, nærmere bestemt markedsføringsbudsjettet ditt for 2024.

Sjekk også: Last ned maler for Markedsbudsjett for B2B.

I markedsføring-villmarken er det fort gjort å gå tapt i jungelen av KPI-er og ROI, men det finnes dem som klarer å finne veien ut med et glitrende bytte av leads i hendene.

 

Men hvordan lage et godt budsjett?

Å vite hvordan man skal allokere midler for å oppnå maksimal avkastning er en kunstform. Så, hvordan skal du male ditt mesterstykke?

 

📜 Vurdering av tidligere resultater:

Historiens leksjon: Før du ser fremover, ta et øyeblikk for å se tilbake. Hvilke av dine tidligere kampanjer hadde en høy suksessrate? Og viktigst, hvorfor?

Dykk inn i detaljene. Kanskje din e-postkampanje resulterte i et høyere antall leads enn et fancy stand du hadde på en konferanse? Eller kanskje din SEO-innsats ikke ga den forventede trafikken?

Ved å vurdere tidligere resultater, får du en klarere retning for fremtiden.

 

🔎 Identifisering av målgruppe:

Kjenn ditt publikum: Hvem er dine ideelle kunder? Hva motiverer dem? Hvilke utfordringer har de?

Dette er ikke tiden for antagelser. Analyser ditt CRM, snakk med noen av dine eksisterende kunder (eller leadsene som ikke ble kunder), eller investér i solid markedsforskning.

Å kjenne dine kunders demografi, psykografi og atferdsmønstre er som å ha et kompass i den enorme markedsføringslabyrinten.

Les også:

 

💡 Effektive kanaler og taktikker:

Finn det rette for deg: Her er det ikke noe "one-size-fits-all". Hva fungerer for teknologibransjen, trenger ikke nødvendigvis å fungere for olje og gass-sektoren.

Utforsk ulike kanaler, som blant annet e-post, SoMe, eller egen nettside. Digitale verktøy som SEO, sosiale medier, ads og innholdsstrategier er avgjørende.

Men, glem ikke verdien av personlige forhold og nettverk. Derfor kan det være lurt å oppfordre dine ansatte til å dele innhold på deres personlige LinkedIn side, fordi et personlig budskap har mer effekt (ekstern lenke) enn en post fra bedrift.

Les også: Hva er forskjellen på SEO og SEM?

 

💰 Budsjettallokering og prioritering:

Kvalitet over kvantitet: Selv om det kan være fristende å sprøyte penger inn i en rekke forskjellige taktikker, konsentrer deg om hva som faktisk fungerer.

Dette betyr ikke at du skal legge alle eggene dine i én kurv, men det handler om å investere riktig i det som gir høyest ROI.

Hvor treffer du dine idealkunder, og hva vil de ha svar på? I Marcus Sheridan sine ord, «they ask, you answer.» Sheridan, er blitt kalt en "nettmarkedsføringsguru" av New York Times, er grunnleggeren og presidenten for The Sales Lion og forfatter av boken "They Ask, You Answer".

Husk også å sette av midler for innovasjon. Verden er i endring, og de som tilpasser seg raskest, kommer oftest ut på topp.

Les også: Marcus Sheridans 'Big 5': De 5 spørsmålene alle kunder stiller før de tar en kjøpsbeslutning

Les også: Hva er nytt fra HubSpot på Inbound 2023?

 

📈 Måling og analyse av resultater:

Data er din bestevenn: I den digitale tidsalder er det ingen unnskyldning for ikke å spore og analysere alt.

Fra besøkstall på nettstedet ditt til interaksjon på sosiale medier – det er verktøy tilgjengelige for å gi deg et klart bilde av hvordan kampanjene dine presterer.

Med verktøy som Google Analytics og CRM-systemer som Hubspot kan du spore leads fra første kontakt til konvertering. Det fører oss til neste og siste punkt.

Les også:

 

🌊 Kontinuerlig overvåking og forbedring:

Vær som vann: I en verden i konstant bevegelse, er tilpasningsevne en dyd. Bruk data for å holde fingeren din på pulsen, og se hvor skoen trykker.

Får du ikke de resultatene du hadde håpet på? Data kan hjelpe deg se hva du kan endre eller forbedre. Kanskje landingssiden din kunne vært mer spennende, gjerne du hadde trengte en CTA til?

Les også: Hva er Call to Action (CTA) og hvorfor er den viktig for B2B-salg?

Overvåk trender, vær klar over endringer i markedsforholdene, og vær villig til å gjøre endringer i strategien din når det trengs.

Les også: Hva er en landingsside?

 

Oppsummering

Med riktig forberedelse, forskning, og en finger på pulsen av industriens og markedets skiftende dynamikk, kan du ikke bare overleve, men også trives og dominere.

Mens hvert selskap er unikt, er prinsippene for god markedsføringspraksis universelle.

Du må svare på det kundene dine lurer på.

Å legge en solid plan, basert på kunnskap, analyse og tilpasningsevne, kan sikre at hvert øre av ditt budsjett jobber for deg, og maksimerer ROI for året 2024.

PS - Lyst på en litt ekstra hjelp med den mer kjedelige delen av budsjetteringen.....(Excel)? Skaff deg den komplette pakken med alle malene du trenger. 👇

New Call-to-action

 

"The Big 5"

Marcus Sheridan's "Big 5" refererer til de fem emnene eller typer innhold som forbrukere undersøker mest før de tar en kjøpsbeslutning.

Ifølge Sheridan bør bedrifter åpent og transparent adressere disse emnene på sine nettsteder for å bygge tillit med forbrukere og posisjonere seg som bransjeledere.


De store 5 er:

 1. Prising og kostnader: Folk vil vite hvor mye ting koster. Selv om nøyaktige priser ikke kan gis, kan det være nyttig for leseren å få informasjon om hva som kan påvirke prisen, som feks.kostnadsfaktorer eller prisklasser.

 2. Problemer og utfordringer: Belys problemer eller ulemper ved dine produkter eller tjenester. Dette skaper tillit fordi det viser at du vil hjelpe kunden.

  Samtidig gir det dem nok informasjon til å bestemme at de trenger ekspertise eller support.

 3. Sammenligninger: Folk vil ofte sammenligne produkter eller tjenester. 

  Derfor kan du gjøre det for dem med å skrive innhold om fordeler og ulemper på de ulike løsningene eller produktene forbrukerne har å velge mellom. 

  Vær ærlig og upartisk og støtt gjerne konklusjonene med data. Dette viser kunnskap og etablerer dere som bransje- eller fageksperter for kunden.

 4. Anmeldelser: Å tilby objektive og ærlige anmeldelser av dine produkter, eller til og med anmeldelser av konkurrenter, kan være gunstig. 

  Og ja, det betyr både positive og negative tilbakemeldinger!

 5. "Hvordan-gjør-du-det" eller "best in class" innhold: Praktisk, pedagogisk innhold som hjelper brukerne å forstå hvordan man best løser et problem de har, eller bruker et produkt eller tjeneste.

Konklusjon

Ved å fokusere på pris/kostnad, potensielle problemer, sammenligninger, anmeldelser og hvørdan-gjør-du-det, kan du tiltrekke deg mer organisk søketrafikk, bedre informere potensielle kunder (og hjelpe dem gjennom deres kjøpsreise), bygge tillit hos kunder og øke salget.
Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er