<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hvordan få flere leads med verktøy for CRM, automatisering og CMS?

5 min lesetid
6.desember.2018

Hvordan få flere leads med verktøy for CRM, automatisering og CMS

Javel, alle vet at bedriften din må være synlig på nettet. Undersøkelsen ‘B2B Markedsføring og Salg i Norge’ avslører at søk på internett er dine kunder sin viktigste kilde til kunnskap før de gjør innkjøp av produkter og tjenester. Konsekvens: Dine nettsider er – eller bør bli - din råeste B2B-selger.

Lik det eller ikke: Dine potensielle kunder foretrekker å søke på internett, i sosiale medier (LinkedIn) og snakke med kollegaer og eget nettverk FØR de ønsker å snakke med deg.

Sjekk hva beslutningstakerne sier:

Den store undersøkelsen av B2B markedsføring og salg i Norge 2017_infokilder

Klikk og last ned rapport

Dersom du for eksempel er leverandør av profesjonelle tjenester og produkter til olje og gass, fornybart, maritime, teknologi eller annen industri – så betyr dette i klartekst:

- Nettsidene er helt avgjørende for at dere skal klare å fange interessen til potensielle kunder, når de gjør research på nettet i forkant av viktige og komplekse beslutninger om kjøp av tjenester eller produkter

Å ikke gjøre det, er det samme som å servere konkurrentene dine et forsprang. Ferdig snakket.

I dagens tekst forteller vi hvordan du kan legge grunnlaget for å gjøre nettsidene til din råeste, digitale B2B-selger. Det handler om å gjøre riktige valg på verktøy som:

  1. CMS (Content Management System)
  2. Automatisering (Marketing Automation) og
  3. CRM (Customer Relations Management)

Hva er disse tre verktøyene? Hvordan bør du få dem til å virke sammen?

Hvis ditt selskap er som industribedrifter flest, så har dere en liten markedsavdeling. Eller ingen. Eller bare du.

Derfor er det viktig at du bruker slike verktøy til langt mer og viktigere ting enn å ‘bare’ administrere nettsidene – men til å skape målbar vekst og økt lønnsomhet for hele selskapet.

1. CMS – Content Management System

Helt grunnleggende, så er CMS et verktøy for å administrere innholdet som du publiserer på bloggen og nettsidene deres. Det finnes CMS-plattformer som bare gjør denne ene tingen – laster opp informasjonen du vil publisere på en statisk nettside.

Du kan også bruke mer avanserte CMS-løsninger som WordPress til å strømlinjeforme administrasjonen av innholdet på nettsidene gjennom automatisering og integrasjon med andre kilder til innhold, som interne databaser eller 3. parts innhold som produktkataloger.

I dag finnes det også CMS-plattformer som HubSpot CMS som er integrert med CRM-systemet, slik at det er mulig å presentere ulikt innhold på nettsiden, basert på informasjon om den besøkende i CRM-systemet.

Dermed kan nettsidene oppføre seg annerledes om en person besøker sidene for første gang eller har vært der ti ganger før. Akkurat som at ingen selgere sier det samme i ti kundemøter på rad, så gjør heller ikke nettsiden det.

De fleste plattformer som WordPress og HubSpot CMS krever ingen eller liten kunnskap om stylesheets for design (CSS) eller programmering (HTML), fordi alt innhold lages i faste design-maler som gjør det enkelt å holde samme standard og stil på hele nettstedet.

Anbefalt: Lage nye nettsider? Hva er best, WordPress eller kanskje HubSpot CMS?

Uten maler, vil markedsavdelingen enten måtte lære programmering selv eller bli avhengig av IT-avdelingen eller eksterne leverandører for å gjøre den minste oppdatering av nettsiden.

Disclaimer: Vi gjør oppmerksom på at Leadify er partner hos HubSpot. Vi bruker også WordPress, både for egne nettsider og for kunder - så vi har erfaring med begge deler.

2. Automatisering – Marketing Automation

Det er tidkrevende for en markedssjef å lage og følge opp e-postkampanjer, følge med og publisere på sosiale medier som LinkedIn, og skrive nytt innhold til bedriftens fagblogg.

Å automatisere slike oppgaver kan forenkle og spare mye tid. Programvare for automatisering (marketing automation) hjelper deg å planlegge, distribuere og promotere innhold i flere kanaler samtidig, samtidig som slike verktøy gir deg rapporter og analyser på hvilke aktiviteter som virker – og ikke.

Det finnes mange typer verktøy for automatisering, mer eller mindre integrert med andre verktøy – som MailChimp (e-post), Sprout Social (sosiale medier) eller HubSpot Marketing (alt-i-ett).

Les også: Hva er marketing automation for B2B og hvorfor er det helt nødvendig?

3. CRM - Customer Relations Management

For å bygge og dyrke relasjoner på en effektiv måte, så er du helt avhengig av å ha oversikt over hvordan din organisasjon samhandler og kommuniserer med potensielle og eksisterende kunder.

Ellers driver dere faktisk markedsføring og salg etter ‘alle gjør det på sin egen måte’-metoden, i verste fall i blinde.

Tips: Hvor mye tid stjeler et tungvint CRM-system fra en selger?

For å drive salgsprosessen ett steg videre eller øke kundelojaliteten, så er det svært verdifull hjelp å kunne vite historikken på hvem internt som snakker med hvem hos kunden om hva, sammen med den digitale kontakten på nettsider, e-poster, sosiale medier m.m.

Mange CRM-systemer er isolerte løsninger, som noen ganger er spesielt laget for bransjen eller ett enkelt selskap. Et CRM-system kan også være fullt integrert med marketing automation og CMS-systemet, som for eksempel HubSpot.

Sjekk ut: Hvordan sette opp et CRM-system og lansere med suksess?

Last ned gratis guide: CRM for ledere

Hva er det rette verktøyet for deg?

Alle moderne selskaper vil minimum trenge de tre verktøyene vi har beskrevet ovenfor, i en eller annen form. Kanskje du allerede har dem?

Start med å finne ut hva som er de mest tidkrevende markedsførings-oppgavene. Se om det kan være måter du kan forenkle dem med verktøyene dere allerede har:

Løft blikket og se på mer enn bare markedsførings-oppgavene. Gå gjennom hele kundereisen – fra første gang dere kommer i kontakt med en potensiell kunde (typisk søkeresultatet i Google), via nettsidene deres, bloggen, nedlasting av innhold, e-poster og etter hvert en selger og til slutt, etablert kundeforhold.

Se helheten

Det kan godt hende at du ikke har budsjett akkurat nå til et nytt CMS-verktøy for nettsiden. Men hvis du ser alle verktøyene dere har i dag i sammenheng, så kan det være mulig å bytte dem ut med en alt-i-ett-plattform som sparer store deler av organisasjonen for mye tid og penger.

Det er et faktum at integrerte plattformer for CMS, marketing automation og CRM kan ha stor effekt på deres evne til å skape flere leads og økt salg.

HubSpot_flywheel_new

Ved å bruke inbound-metodikken til å bygge en helhetlig og effektiv organisasjon i kundeleddet – fra marketing, salg og til service, så blir du i stand til å levere det rette innholdet til riktig tid på nettsiden.

Dette er nøkkelen til at selgerne vil få hjelp fra deg til å nå sine salgsmål, fordi du vil lykkes med å generere kvalifiserte leads til dem fra nettsidene.

Dette lar seg selvfølgelig gjøre også om du bruker tre separate plattformer for CMS, automatisering og CRM. Men det er ingen tvil om at alt blir enklere og mer effektivt med en alt-i-ett-løsning.

Lurer du på om dette er noe for deg? Sjekk denne guiden om inbound marketing og salg eller ta kontakt for en samtale.

Klikk og last ned gratis guide: Inbound Marketing

 

Bilde: rawpixel  Unsplash

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er