<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Slik lager du en LinkedIn bedriftsside (Company Page) som selger

4 min lesetid
8.oktober.2020

Slik lager du en bedriftsside (Company Page) på LinkedIn som selger

LinkedIn er det viktigste sosiale nettverket for bedrifter, selv i bransjer hvor relasjonssalg tradisjonelt står veldig sterkt: For eksempel olje og energi, produksjonsbedrifter, teknologi, havnæringene eller annen B2B-industri. En god bedriftsside på LinkedIn kan fort bli et nyttig verktøy i jakten på nye kunder.

LinkedIn bør passe for de aller fleste. Selv bedrifter i smale og spesialiserte B2B-nisjer opplever stor nytte med LinkedIn. Dette er gode argumenter for å opprette en bedriftsside på LinkedIn, hvis du ikke allerede har en.

Tenk på LinkedIn som verdens største B2B-messe. En bedriftsside på LinkedIn er din stand på messen. Ville du latt din stand stå der, uten folk og uten innhold? Selvfølgelig ikke.

Les også: 5 LinkedIn tips: Hva er viktigst når du ønsker B2B-leads og salg?

Faksimile: LinkedIn/Cegal (som har en bra bedriftsside)

Les videre:

Hva er en bedriftsside (Company Page) på LinkedIn?

En bedriftsside er ofte det første stedet folk besøker på LinkedIn - enten de er kunder, leverandører eller ser etter ny jobb. De vil vite mer om din bedrift, hva dere står for og tilbyr av produkter, tjenester og jobbmuligheter. Dette gjør LinkedIn attraktiv som markedsføringskanal.

Men det holder ikke å bare «ha» en bedriftsside. Du må gjøre noe med den

En bedriftsside på LinkedIn har liten verdi hvis du behandler den som en gammeldags, statisk «om oss» side. Du må bruke den aktivt som en markedsføringskanal.

 • Fang oppmerksomheten til potensielle kunder. Del for eksempel innhold fra nettsidene, som bloggartikler eller videoer, som treffer deres behov og problemstillinger i jobbhverdagen
 • Vis frem bedriftskulturen og arbeidsmiljøet til mulige jobbsøkere
 • Gi fremtidige kunder et innblikk i hvordan det vil bli å bli kunde hos dere

Last ned gratis guide: 10 bud for Digital B2B Markedsstrategi

Og så er jo spørsmålet:

Hvordan skille seg ut i mengden av bedriftssider?

Her er noen tips:

1. Visuelt innhold

De siste 1-2 årene har LinkedIn blitt mye bedre egnet til å presentere visuelt innhold, selv om de ikke er på høyde med for eksempel Instagram. På LinkedIn kan du nå dele flere bilder i ett og samme innlegg. Flere bilder fanger leserens oppmerksomhet mye bedre enn bare tekst eller enkle bilder.

Men vær nøktern. Du skal ikke spamme LinkedIn-feeden med produkt-pushing. Velg originale bilder, altså unngå for mye stock-foto. Sørg for at bildene har riktig størrelse og bruk gjerne rolige bilder som du kan legge tekst oppå. Da kan du kutte ord i overskrift og ingress i selve innlegget.

Ellers, bruk gjerne animasjoner, GIF’er eller video - som ifølge LinkedIn gir fem ganger større sannsynlighet for at publikum skal stoppe opp i sin feed. Hvis du ennå ikke har testet video på LinkedIn, så er det på tide. Her er et video-eksempel fra Leadify sin feed (ekstern lenke).

Husk også de såkalte Showcase Pages, som er undersider til bedriftssiden. En Showcase Page (ekstern lenke) er godt egnet til å gå i dybden på å presentere produkt- eller tjenestekategorier.

2. Skap aktivitet på LinkedIn-siden

Inntil nylig var det vanskelig for en bedrift å opptre like ekte og troverdig som en person. Det var veldig begrenset hvor mye du som bedrift kunne like, kommentere og svare. I dag er LinkedIn mye mer fleksibelt, også via mobilappen, slik at du lettere kan få bedriftens egne sider til å fremstå mer levende og dynamisk.

Du kan også knytte aktuelle emneknagger (hashtags) til stoff på siden din. Her er et konkret eksempel med #oljepris:

 • Følg med og svar på tema og diskusjoner rundt ditt selskap, knyttet til #oljepris
 • Bruk #oljepris i tekst når du deler dokumenter, som for eksempel PowerPoint eller SlideShare
 • Knytt #oljepris til dine LinkedIn Live og LinkedIn Events – ref. den globale pandemien

For å utnytte potensialet i bedriftssidene på LinkedIn bør du:

 • Følg med og svar så raskt du kan, et enkelt ‘takk!’ er ofte nok
 • Del dine ansatte sine LinkedIn-poster
 • Del innlegg hvor din bedrift er tagget

Husk å linke til andre selskaper og personer som er nevnt i innlegg på din bedriftsside og oppmuntre dine ansatte til å gjøre det samme.

Anbefalt: Hvordan treffe din målgruppe med LinkedIn annonser

3. Hvordan skrive gode tekster for LinkedIn?

Fem praktiske tips:

 • Hold deg til maks 150 tegn i innledningen (ingressen). Det er ikke feil å skrive mye mer, men da må du tenke annerledes. Mesteparten av teksten vil skjules bak "les mer", og da må de første ordene sørge for at folk klikker seg inn for å lese alt
 • Lag gjerne flere utkast til tekster. Legg dem bort en stund. Se på dem igjen. Hvilken tekst vil leseren mest sannsynlig klikke på?
 • Vær gjerne offensiv og personlig i ordbruken, men hold deg innenfor bedriftens profil, slik at budskapet skiller seg akkurat nok ut. Mange synes det er 'feil' å bruke emojis og den slags, det mener ikke vi. Brukt riktig, så er det med på å vise bedriftens personlighet
 • Bruk gjerne emneknagg for å linke bedriften din til aktuelle tema og bransjediskusjoner
 • Bruk en kort URL (f.eks. Hubs eller Bitly) med sporingskode, slik at du kan se hvor trafikken kommer fra

Luk ut stavefeil. Teksten skal speile inntrykket du ønsker å skape av bedriften.

Les også: Godt språk skaper tillit i B2B-markedsføring

4. Motiver dine ansatte til å bidra

I tillegg til å ha en god bedriftsside, så bør du involvere og aktivisere dine ansatte. Fordi: Ansatte har i gjennomsnitt 10 ganger flere kontakter enn bedriften din har følgere på LinkedIn. Når ansatte deler innhold blir dermed bedriftens synlighet betydelig mye større.

Sjekk denne: LinkedIn tips: 7 måter du kan bygge nettverk og gode relasjoner

Helt til slutt, et bonustips:

Du vil oppnå mer synlighet og bedre engasjement når de ansatte skriver personlige budskap når de deler oppdateringer fra bedriften:

Sørg for at dine ansatte skriver en kort, liten delingstekst selv (ikke bare kopierer bedriften sin tekst og post), lenker til bedriften sin original-post og alltid linker til selskapet for å lede trafikk inn til bedriftssiden

Kort sagt

Er du på B2B-markedet? Da må du ha en bedriftsside (Company Page) på LinkedIn. Har du ikke, så lag en. Har du en gammel bedriftsside, så må du oppdatere den.

LinkedIn er altså en viktig del av moderne, digital markedsføring. Det kan du lese mer om her:

Klikk og last ned 10 bud for Digital Markedsstrategi

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er

google-site-verification: google1cb189f7726409d9.html