<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content
Inbound marketing for B2B: Trenger du egentlig byrå?.jpeg
Øyvind Jacobsen14.november.20174 min read

Inbound marketing for B2B: Trenger du egentlig byrå?

Inbound marketing for B2B: Trenger du egentlig byrå?.jpeg

Stadig flere bedrifter vil starte med inbound marketing i 2018. Et av de vanligste spørsmålene som dukker opp er:

Trenger vi egentlig hjelp fra et byrå? Eller kan vi fikse det like greit selv?

Skal du skape resultater med inbound marketing kreves det en solid innsats, hvor innholdsmarkedsføring (content marketing) er en viktig del:

 • Dere bør lansere 1-2 bloggartikler per uke, med høy kvalitet
 • Artiklene må produseres for deres målgruppe (personas) ut fra en klar strategi, lagt på forhånd
 • Alt innhold skal publiseres slik at det blir funnet på nettet av deres potensielle og eksisterende kunder, samtidig som dere bygger opp verdifulle kundedata
Lesetips: For å komme øverst i Google må du forstå mennesker, foran teknikk (SEO)

Ikke meningen å skremme deg: Du må bare vite hva du går til, før du starter med inbound. Det er så lett å se seg (halv)blind på fordeler:

 • Skalerbar maskin for å generere leads. Er på jobb døgnet rundt, hele året. Blir aldri syk. Slutter aldri
 • Langsiktig investering. Stadig bedre avkastning med tiden
 • Det nærmeste en bedrift på B2B-markedet kommer en alt-i-ett løsning for markedsføring og salg, hvor du i tillegg kan kutte ut mye annet

Les også: Hvor lønnsomt er Inbound marketing og salg i B2B?

Men ingenting skjer av seg selv. Derfor: Hva krever det? Hvilke alternativer har du? Vi avrunder med noen bonus-tips.

1. Gjøre alt selv?

Mange lurer på om et eksternt byrå er i stand til å skrive bloggartikler for seg, på høyt faglig nivå. - Det er vel ingen som kjenner faget, virksomheten og bransjen bedre enn dere selv?

Tja. Profesjonelle tekstforfattere har erfaring og arbeidsmetodikk. De kan skrive svært komplekst fagstoff, sammen med deres fagfolk. Kikk på Wellcem sin blogg.

Et annet argument for å gjøre det selv kan være å spare penger. Tenk gjennom:

 • Har du skikkelig gode skrivefolk? Å blogge 1-2 ganger per uke krever like mange tekstforfattere, minst. På grunn av kapasitet, kvalitet, variasjon og sårbarhet
 • Har de tid? En fersking bruker minst en arbeidsdag på ett blogginnlegg, etter hvert noe mindre. En profesjonell tekstforfatter bruker kortere tid og har alltid satt av tid i sin redaksjonelle kalender

Mulige fordeler med å gjøre alt selv, kan være å spare penger. Dere er utvilsomt sikret faglig kvalitet. Mange blir også motivert av å formidle fagkunnskapen sin.

Mulige ulemper er varierende kvalitet på teksten. Mange fagfolk er ikke særlig flinke til å skrive, bryr seg lite om marketing og det kan være krevende å holde koken over tid.

Gratis e-bok 10 bud for Digital Markedsstrategi 2017

2. Hvorfor overlate jobben til byrå?

Flere potensielle kunder ser verdien av at profesjonelle tekstforfattere produserer blogginnholdet. De har lang trening i å formidle fagstoff på mange ulike fagfelt til forskjellige målgrupper.

Å overlate jobben til et byrå  betyr likevel at dere må gjøre en del. Selv det beste byrået er avhengige av deres faglige råstoff, kjennskap til kunder og markedet, samt kvalitetssikring.

Omtrent slik lager et byrå en bloggartikkel:

 • Tekstforfatter intervjuer kundens fagekspert, sender første utkast tilbake
 • Kunden gir tilbakemelding, tekstforfatter skriver første komplette utkast
 • Nye tilbakemeldinger og siste korrektur. Illustrasjoner

Kunden vil bruke om lag halvannen time i snitt, per artikkel. Selv om byrået gjør det meste, så er det likevel deres fagperson som er offisiell forfatter av innlegget når det blir publisert. Dere er kilden til kunnskapen.

For bedriftens fagfolk er dette en ekstra motivasjon, samtidig som det synliggjør bedriftens kompetanse og bygger en posisjon som tankeleder i deres bransje.

Mulige fordeler: Fleksibilitet (skalerbarhet). Høy kvalitet på skrivingen, sikrer kontinuitet over tid og regelmessig publisering av fagartikler, i henhold til redaksjonell kalender.

Mulige ulemper: Kan koste noe mer, sammenlignet time for time. Noen bedrifter er også usikre på hvor mye de bør sette ut, rent strategisk.

Mer om disse vurderingene kan du lese i Hvordan bygge fremtidens markedsavdeling for B2B? og Hvordan ansette en markedssjef (CMO)?

En tredje variant kan være å kombinere alternativ 1 og 2, altså at bedriften skriver en del av bloggartiklene selv. Flere gjør det, etter nærmere avtalt fordeling.

Lesetips: Hvordan lage markedsbudsjett for å satse på inbound marketing og salg?

3. Som et miniumum, hva krever det av dere?

Et minimum for bedriften, er å ivareta to hovedroller i en satsing på inbound marketing for B2B:

 1. Strategi. Ansvar for målene og gjøre de riktige veivalgene på markedsstrategi i forkant og underveis
 2. Forfattere. En håndfull forfattere (fagpersoner) som bidrar med faglige innhold til bloggartikler og innholdstilbud (e-bøker og slikt)

Selve skrivejobben kan dere altså overlate til byrået, sammen med daglig oppfølging av de tekniske sidene av inbound  (verktøyene) og hvordan innhold optimaliseres for maksimal spredning på nettet.


Fremdeles ikke skremt? Supert. Men det er likevel ikke sikkert at inbound er et godt business case for akkurat din bedrift. Alle er forskjellige.

Du kan ta testen: Passer inbound for oss eller laste ned denne gratis guiden for å lære mer om inbound maketing:

 

 

New Call-to-action

 

 Disclaimer: Wellcem er kunde hos Leadify.

 

avatar

Øyvind Jacobsen

Øyvind er forretningsrådgiver og daglig leder i Leadify, og har mange års erfaring med forretningsutvikling, salg og markedsføring. Slår du opp "livsnyter" i ordboka finner du Øyvind. Han verdsetter fritid. Han elsker å bruke hendene. Å gjøre noe, enten det er å banke på gammelt trehus, grave litt i hagen, lage kreativ mat og selvbrygget drikke.

KOMMENTARER

RELATERTE INNLEGG