<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=394357374274339&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

WordPress eller HubSpot CMS: Hva er best for B2B-nettsider?

6 min lesetid
28.november.2019

WordPress eller HubSpot - hva er best for B2B-nettsider

Å sammenligne WordPress og HubSpot CMS blir som å sammenligne epler og bananer. Over 1/3 av alle verdens nettsider er laget i WordPress, mens HubSpot stort sett brukes til inbound marketing. Likevel, kjernen i begge to er å lage nettsider.

Både WordPress og HubSpot kan brukes til inbound marketing, men på veldig forskjellige måter. Hva er best?

Disclaimer: Leadify er HubSpot-partner. Men vi bruker også WordPress, blant annet for å ha erfaring nok til å skrive artikler som denne.

Er selve CMS-begrepet nytt for deg, les denne korte artikkelen først: Hva er CMS.

Last ned gratis: Guide til Inbound marketing og salg

WordPress

WordPress er opprinnelig en bloggplattform. Åpne standarder gjorde at utviklere laget programtillegg (plugins) som utvidet funksjonaliteten. Etter hvert som inbound marketing ble mer populært, laget utviklerne plugins for å dekke behov for landingssider og mye annet.

I dag består WordPress av et helt økosystem av maler (themes), verktøy og over 60.000 gratis plugins som gjør at du kan lage flotte nettsider uten å programmere.

Plugins gjør det mulig å måle og spore trafikken, generere leads og tilpasse innholdet til mobilskjermer. Du kan også få A/B-tester som forteller hvilken variant av et element som skaper mest trafikk og leads fra nettsidene.

Tips: Hva er vekstdrevet design av nettsider for B2B?

HubSpot

HubSpot CMS er utviklet fra bunn av med tanke på inbound marketing. Den har innebygget funksjonalitet for å bygge og vedlikeholde nettsider, samtidig som HubSpot CMS kan bruke adferdsdata fra HubSpot CRM til å optimalisere nettsidene i sanntid.

Resultatet er en personlig, individuell brukeropplevelse som sørger for å servere det riktige innholdet til den rette personen, til riktig tid. Som med WordPress, kan HubSpot CMS-brukere skrive, planlegge og publisere bloggartikler direkte i løsningen.

En stor forskjell er at HubSpot ikke bruker plugins. All funksjonalitet er bygget inn i selve løsningen. HubSpot fremstår dermed enklere og mer brukervennlig. Du trenger ikke masse tillegg for å gjøre søkemotoroptimalisering (SEO) eller sjekke hvordan nettsiden fungerer på tvers av store og små skjermer.

I det hele tatt, HubSpot er en alt-i-ett-løsning bygget fra bunn med tanke på inbound marketing.

Anbefalt: 4 ting som ledende industribedrifter gjør med sine B2B websider

Funksjonalitet

Kjernen i begge løsningene er altså nettsidene, med diverse tilleggsfunksjoner. Begge løsningene kan dermed gjøre jobben som ditt selskap sin råeste digitale B2B-selger, som serverer dine potensielle kunder all den informasjonen de leter etter, før de ønsker å komme i kontakt med en av dine selgere.

Landingssider gjør det enkelt og praktisk for deg å levere innhold som går dypere enn bloggartiklene, eller melde seg på arrangementer og andre events.

Begge løsningene har nettsidemaler (templates) som gjør det enkelt å lage og designe sider, redigere innhold og detaljert design for hver enkelt side hvis ønskelig. Både WordPress og HubSpot har skjema, chat, chatbots og verktøy for søkemotoroptimalisering (SEO).

Les gjerne: Slik lykkes du med live chat på nettsidene (for B2B)

Men igjen, den store forskjellen er at alt dette er bygget inn i HubSpot CMS, mens WordPress krever at du laster ned plugins for å få samme funksjonalitet. Er det et stort problem. Nei, som regel er plugins ganske enkle å sette opp og aktivere. Men problemet oppstår når du har 10-20-30 plugins på et nettsted, noe som er helt vanlig for et normal B2B-selskap.

HubSpot har en annen, vesentlig fordel over WordPress: Fordi HubSpot er bygget fra bunn av som et verktøy for inbound marketing, så er hele CMS’et bygget oppå HubSpot sin CRM-plattform.

Dette gjør at en nettside bygget i HubSpot har noen veldig spennende muligheter. For eksempel, så kan hele nettsiden oppføre seg forskjellig for eksisterende kunder kontra de som besøker sidene for første gang. Et annet eksempel er at hvis en person har lastet ned e-bok A, så blir du presentert for e-bok B neste gang.

Ja, det går selvfølgelig an å lage denne typen personlig skreddersydd brukeropplevelse også på en WordPress-nettside. Men det krever en rekke programtillegg og sannsynligvis også en webutvikler for å få det hele til å funke, og for ikke å snakke om – vedlikeholde og oppdatere. Dermed er det for mange bedrifter i praksis ikke realistisk å gjøre dette i WordPress.

Dybdestoff: Hvordan få flere leads med verktøy for CRM, automatisering og CMS?

Skape trafikk til nettsiden

Selv om du har laget en bra nettside med godt innhold, så kommer ikke trafikken av seg selv. Det er mye du kan og bør gjøre, som

  • Søkemotoroptimalisering (SEO)
  • Søkemotorannonsering (SEM)
  • Marketing automation
  • Sosiale medier
  • E-postmarkedsføring

Noen vil gjerne også vurdere SMS, medier som TV og radio, spillplattformer og andre former for annonsering eller sponsing, på trykte og digitale flater.

Søkemotoroptimalisering (SEO) bygger på nøkkelord (keywords) og emneklynger (content clusters) for å trekke til seg trafikk fra søkemotorer som Google, Bing og YouTube.

WordPress har ingen SEO-verktøy innebygget, men det finnes en rekke plugins som Yoast som ganske enkelt kan kobles på for å bli bedre på SEO. I HubSpot derimot, er SEO bygget inn i alt du lager av nettsider, bloggartikler, landingssider og så videre.

To andre viktige punkter hvor HubSpot skiller seg klart ut fra WordPress er e-postmarkedsføring og automatisering av arbeidsprosesser og kommunikasjon (marketing automation). Det finnes plugins til WordPress også for e-post, men de fleste ender med å bruke dedikerte løsninger som MailChimp.

Sosiale medier og annonsering er andre viktige virkemidler for å trekke trafikk til nettsidene dine, men det krever gode verktøy til å planlegge, publisere og overvåke, for at du skal kunne utnytte sosiale medier effektivt. I HubSpot Marketing Professional og Enterprise-utgavene er dette inkludert, mens i WordPress vil du trenge flere plugins.

Brukeropplevelse

Som allerede nevnt, ønsker du en personlig tilpasset brukeropplevelse, så er du nødt til å ha et CMS som er bygget oppå et CRM-system.

CRM-systemet ditt inneholder flere datasett om kundene dine. Det vet hvor ofte de besøker nettstedet ditt, hvilke blogger og e-poster de leser. Ved hjelp av et lead-score-system kan du vite hvor kunden befinner seg i sin kjøpsreise. Denne informasjonen er viktig når du skal vise relevant informasjon for tilbakevendende besøkende på sidene dine. Et dynamisk nettsted kan vise aktuelle blogger, sider og ressurser som hjelper kunden videre i salgsprosessen.

Den slags brukeropplevelse står sentralt i HubSpot CMS. Det kan du også klare med WordPress, men det krever tredjeparts plugins, integrasjoner og potensielt høye utviklingskostnader.

5 tabber B2B industribedrifter må unngå med webdesign på nye nettsider

Rapporter

Digital markedsføring lar deg måle alt, fra klikk til nedlastinger til salg. Ved å bruke disse dataene kan du ta strategiske beslutninger om innhold, markedsføring og kundereise. Disse dataene har imidlertid ingen verdi dersom du mangler verktøy til å fange opp og presentere disse dataene i gode rapporter.

WordPress tilbyr begrensede analysedata, for eksempel antall brukerøkter, og hvor ofte et nettsted er besøkt. Hvis du ønsker å grave dypere etter bedre data, så finnes plugins også for dette.

HubSpot inneholder alle adferdsdata du trenger for å ta beslutninger om innhold og forstå hva som fungerer. Analyseverktøyene kan hjelpe deg med å forstå hvor lønnsomt nettstedet og markedsføringen din egentlig er.

I begge tilfeller vil Google Analytics gir et godt supplement på detaljer som verken HubSpot eller WordPress dekker.

5 tips: Hvordan måle om din B2B-nettside skaper resultater?

Pris

HubSpot CMS starter på ca €300,- per år. Å legge til en Marketing Hub-pakke vil koste ytterligere €0-2.499 i måneden, avhengig av pakke (Free, Starter, Professional eller Enterprise).

HubSpot er ikke direkte billig, men leverer resultater.

WordPress er i utgangspunktet gratis, men egentlig bare starten på et regnestykke. Det kommer en rekke kostnader for hosting, plugins og maler. Noen er engangskostnader, mens andre er abonnementer.

Selv om du kan bygge et noenlunde tilsvarende inbound marketing-nettsted med WordPress, vil alle plugins medføre betydelige kostnader og mange markedsførere har ikke kunnskapen til å drifte og vedlikeholde helle pakken uten webutviklere i bakhånd.

Hvis sikkerhet er viktig (hvem synes ikke det?) så har HubSpot et betydelig fortrinn foran WordPress. For det første er HubSpot CMS bygget av en enkelt aktør, og inkluderer brannmur, inntrengings-beskyttelse, DDoS-løsning, nettverkstesting og SSL-kryptering.

Sammenlign dette med WordPress, hvor flere titalls utviklere har laget forskjellige deler av nettsidene dine. Hvis bare en enkelt plugin har et sikkkerhetshull, så kan hackere ha en åpen bakdør inn i hele nettstedet ditt.

WordPress-nettsteder krever kontinuerlig overvåking og vedlikehold, siden du må holde plugins oppdatert og installere egne sikkerhetsløsninger. Det betyr ... du må ha enda flere plugins.

Konklusjon

Både HubSpot CMS og WordPress lar din bedrift bygge en funksjonell plattform for å drive inbound marketing.

På papiret er WordPress rimeligere, det kommer an på hvor mye funksjonalitet du trenger. Men det krever uansett et høyt antall programtillegg (plugins). Det kan gjøre løsningen minst like kostbar å drifte og vedlikeholde og mer sårbar. Det er en kostnad som ikke viser så godt.

Hvis du ønsker å finne ut mer om hvordan HubSpot CMS kan være et ledd i din vekststrategi basert på Inbound marketing, så vet du hvor du har oss:

Book et kort møte, send en e-post eller ring 934 25 567.

Ellers kan du laste ned denne gratis guiden om Inbound marketing og lese i ro og mak:

Klikk og last ned gratis guide: Inbound Marketing

 

Klikk og last ned guide: Lønnsom vekst med Inbound Marketing og Salg

Få varsling direkte i innboksen

Du er den første som legger igjen en kommentar

Del hva dine tanker er